WTA: Bondár Anna főtáblás Abu-Dhabiban!

A korábbi korosztályos Európa-bajnok teniszezőnő második selejtezős meccsét is megnyerte az Egyesült Arab Emírségekben, így ott lesz a WTA 500-as torna mezőnyében!

Rendkívül fordulatos csatában nyerte meg utolsó selejtezős meccsét Bondár Anna az Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dhabiban. A szeghalmi származású, 23 éves teniszezőnő keddi mérkőzésén, az első fordulóban mindössze egy játékot veszített el egy orosz vetélytárssal szemben, másnap azonban rendesen meg kellett küzdenie a 19 világranglista hellyel mögötte található Jessica Pierivel.

A mérkőzés egészében rengetek break történt, de ezek egyenlő arányban oszlottak el két szett alatt. Az utolsó felvonás elején azonban az olasz hölgy került közelebb a győzelemhez 3/1-es vezetésének köszönhetően. Anna azonban visszaküzdötte magát, majd akkor is talpon maradt, mikor Pieri a győzelemért adogatott és két meccslabdája is volt. A győzelmet (4/6 6/4 7/5) végül fogadóként harcolta ki kettő és háromnegyed órányi játék után.

A világranglista jelenlegi 275. helyezettje ott lesz tehát az első WTA500 titulusú verseny mezőnyében, ami kimondottan erősnek ígérkezik regnáló és korábbi Grand Slam-bajnokokkal és döntősökkel egyaránt. Arra is esély van, hogy Annát összesorsolják az első kiemelt Sofia Keninnel, aki az Australian Open címvédője és döntőig jutott tavalyi Roland Garroson is.

Borítókép forrása: Bondár Anna Facebook-oldala