Andy Roddick: Szeretném újra egészségesen viszont látni a pályán Rogert

2021. január 8.
by HerczegGabor

A hússzoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer minden idők egyik legkedveltebb teniszezője, így nem csoda, hogy korábbi, és jelenlegi ellenfelei is visszavárják a pályára.

Ilyen a már visszavonult, korábbi világelső amerikai Andy Roddick is, akinek a karrierjéből a svájci szinte ,,mumusként” bőven kivette a részét, így mindössze egyetlen Grand Slam trófeát tudott megszerezni, a 2003-as US Opent. Pályafutása során még további négy GS döntőbe sikerült bejutnia, ott azonban mind a négyszer Federer győzte le. Talán a legemlékezetesebb ezek közül a 2009-es wimbledoni döntő, ahol döntő szett 16-14-re kapott ki riválisától. A Tennis Channel Live-on az amerikai elmondta, hogy nagyon várja már Roger visszatérését, és jó egészséget kíván neki a 2021-es esztendőre.

“Annak ellenére, hogy ez a srác egy évtizedig megkeserítette az egész életemet, mégis szeretném újra egészségesen viszont látni a pályán Rogert.”– mondta Roddick.

A svájci nem folytathatja a profi teniszt örökké, de 39 évesen továbbra is megvan a lehetősége, hogy megszerezze a még hiányzó olimpiai aranyérmét, de könnyen lehet, hogy Federer elsődleges célpontja idén Wimbledon lesz, ahol már nyolc trófeát gyűjtött be karrierje során.

,,Ha a pályafutása a végéhez közeledik, azt szeretném, hogy Roger emlékezetes búcsúval vonuljon majd vissza.”-tette hozzá az amerikai.

Roddick azt is kiemelte, hogy szeretné, ha idén Indian Wells és Wimbledon is meg lenne rendezve, hiszen tavaly a járványhelyzet miatt mindkét torna elmaradt, egyelőre azonban az idei versenynaptárban még továbbra sem dőlt el ennek a két versenynek a sorsa.

Remélhetőleg idővel rendeződnek a dolgok, és Federer ismét megtiszteli majd a teniszpályát. Vajon tudja növelni még a Grand Slam trófeáinak a számát?

kiemelt kép: essentiallysports.com