Már nem David Ferrer edzi Sascha Zverevet

2021. január 8.
by DGM96

“Jobbnak láttam, ha nem folytatjuk tovább” – nyilatkozta a korábbi Roland Garros-döntős spanyol, aki félév után fejezi be az együttműködést a US Open tavalyi döntősével.

Kissé zűrösen kezdődik a 2021-es év Alexander Zverev számára. A világranglista 7. német a szezon első Grand Slam-tornája, az Australian Open előtt edző nélkül maradt, ugyanis eddigi trénere, David Ferrer abbahagyta az eddig folytatott munkát. A háromszoros Davis Kupa-győztes spanyol tavaly júliusban karolta fel a US Open tavalyi döntősét, de együttműködésük hat hónap után máris véget ért:

“Már a múlt év végén meghoztam a döntésemet. Beszéltem Saschával, elmondtam neki, jobbnak látom, ha nem folytatjuk tovább, úgyhogy én nem fogok vele tartani a következő szezonban.” – nyilatkozta Ferrer a puntodebreak.com-nak.

Habár ez az időszak rövidre sikeredett, de jelentősnek bizonyult Zverev karrierjében, a spanyol tanítványaként jutott be ugyanis karrierje első Grand Slam-döntőjébe a 2020-as US Openen, ahol aztán a végső győzelemhez is nagyon közel volt az osztrák Dominic Thiem ellen. Ősszel, fedett pályán aztán folytatta remek formáját, mindkét kölni ATP 250-es tornát megnyerte, majd a Párizs Mastersen Rafael Nadalt legyőzve jutott be a döntőbe. Ferrer helyét most a teniszező édesapja, idősebb Alexander Zverev veszi át.

A korábbi Roland Garros-döntős spanyol azt is elmondta, nincs közte és a játékos között semmilyen ellenérzés, örül annak, hogy valakinek az edzője lehetett. Ezt azonban személyes okokból akarta befejezni, ugyanis nem szeretne távol maradni a családjától a koronavírus-járvány ideje alatt. Most arra vár, hogy az élet visszatérjen a rendes kerékvágásba:

“Hatalmas tapasztalatot szereztem, élveztem a lehetőséget, de jelenleg nem én vagyok az, aki igazán segíthet neki. Abban viszont biztos vagyok, hogy egy bizonyos idő elteltével vissza fogok térni, mint edző.”

Természetesen korábbi világbajnok is nyilatkozott a közös döntésről, mégpedig az Instagramon:

“Szeretném megköszönni Davidnak az együtt töltött hónapokat a pályán és azon kívül is, a legjobbakat kívánom neki a jövőben. Továbbá a családjának is köszönettel tartozom, hogy mindezt ezekben a nehéz időkben tették lehetővé. Teniszezőként és edzőként is hatalmas tiszteletet érdemel.”

Zverev első versenye 2021-ben az ATP Kupa lesz, ahol a német válogatottat képviseli majd. A melbournei buborékban pedig éppen New York-i legyőzőjével, Dominic Thiemmel fog majd együtt edzeni. Osztrák jó barátjának tavaly sikerült a szintlépés és ő immáron Grand Slam-bajnoknak mondhatja magát. Az áttöréstől nem volt messze a német sem az előző évben, de idén kiderülhet, ki lehetett a nyárvégi-őszi remeklés fő letéteményese: maga Zverev, vagy éppen Ferrer?

(via)

Borítókép forrása: atptour.com