WTA: Kialakult a döntő párosítása Abu Dhabiban

2021. január 12.
by Diapolo

Az esélyesek korán elbúcsúztak a versenytől, míg Aryna Sabalenka bejelentkezett egy esetleges Australian Open győzelemért az év első női tenisztornáján. 

A héten látott formák alapján nem történt valódi meglepetés a hölgyek első tornáján 2021-ben, a tavalyi évet remekül záró, a tornán 4. kiemelt Aryna Sabalenka jutott először a fináléba, míg az alsó ágon a torna egyik legnagyobb meglepetése, Veronika Kudermetova vívta ki a döntőbe jutást.

Az esélyesek jól startoltak, egészen a negyeddöntőig nem történt jelentős csillaghullás, habár a kiemeltek közül Vondrousova kapásból búcsúzott, Muguruzát pedig a nyolcaddöntőben ejtette ki Maria Sakkari. A legjobb nyolc között aztán kiesett az addig pazarul játszó Rybakina, akit Sabalenka múlt felül, majd követte Sofia Kenin, a torna 1. kiemeltje, akit Sakkari vert meg. Marta Kostyuk pocsékul kezdett Sorribes Tormo ellen, de miután semmire vesztette el az első játszmát, megfordította elég simán a meccset. Svitolina sem jutott elődöntőbe miután Kudermetova nagyon stabil játékkal gyűrte le. Egész héten érződött a szezon eleji forma egyébként Kenin és Svitolina játékán is, mert bár eljutottak a negyeddöntőig, igazán jól egyik mérkőzésükön sem játszottak.

Nem úgy, mint Aryna Sabalenka, aki ma délelőtt az elődöntőben azzal a Sakkarival találkozott, aki már két nagyágyút is búcsúztatott a tornán. Ezúttal azonban elmaradt a csoda. A görög lány főleg a sok második szerva mögött nem tudott érvényesülni, Sabalenka pedig végig stabilan játszott, fogadóként az első szervája mögött rendkívül sikeres volt, míg Sakkari négy adogatójátékát is odaajándékozta fehérorosz ellenfelének. A mérkőzés sima két szettben dőlt el, 6:3, 6:2-vel jutott a 4. kiemelt a döntőbe, aki már a tizennegyedik győzelmét aratta egyhuzamban.

Az alsó ágon Kudermetova és Kostyuk küzdelme is ígéretesnek ígérkezett, a két nem kiemelt játékos pedig két szoros szettben döntötte el a továbbjutás kérdését. Az orosz versenyző pont abban esett vissza, amiben a legerősebb volt a tornán, azaz a szerváinál, ami főleg az első szettben hátráltatta a játékát. Ennek ellenére, a tiebreak az ő javára dőlt el, miután hárított egy szettlabdát. A második játszmára kicsit feljavult Kudermetova, aki bár még mindig nem játszott jól, de mégis képes volt felülkerekedni az ukrán ellenfelén. Miután pedig az ötödik mérkőzés labdáját kihasználta 7:6, 6:4-gyel jutott be a döntőbe.

Sabalenka és Kudermetova még sohasem találkozott egymással, de holnap erre is sor kerül. A fehérorosz teniszező elképesztő formában van, zsinórban harmadik tornagyőzelmére hajt, míg az orosz játékos pályafutása első WTA sikeréért lép pályára Abu Dhabiban.

A kép forrása: dazn.com