WTA: Sabalenka nem kegyelmezett, könnyedén nyert Abu Dhabiban

Aryna Sabalenka ott folytatta, ahol abbahagyta tavaly, azaz megint tornagyőzelmet szerzett, és már csak az a kérdés, hogy ez a lendület meddig viheti.

Előzetesen sem sok esély mutatkozott arra, hogy Veronika Kudermetova útját tudja majd állni a fehérorosz teniszezőnek, azonban a döntőben némi túlzással azt művelt Sabalenka, amit csak akart.

A mérkőzés jól kezdődött, nem voltak hosszú labdamenetek, így meneteltek 2-2-ig a felek, ahol Kudermetova hibázott először, ez a hiba pedig olyan nyomot hagyott a játékán, hogy már csak két játékot tudott nyerni a mérkőzés folytatásában. Az első játszmában folyamatosan vette fel a ritmust a 4. kiemelt fehérorosz, Kudermetova pedig egyetlen fegyverét, a magabiztos adogatást sem tudta kellően használni, így 26 perc alatt elúszott az első játszma.

A második szett az első felvonás végéhez hasonlóan Sabalenka fölénnyel indult, azonban a fölényes játék ellenére is elvesztett két adogatást, amivel a kelleténél tovább meccsben tartotta a tanácstalan Kudermetovát. A vége azonban így is sima lett, 6:2, 6:2 lett, bő egy óra alatt múlta felül orosz ellenfelét. Ezzel megszerezte zsinórban harmadik tornagyőzelmét Sabalenka, ami összességében kilencedik WTA sikere is egyben.

A kép forrása: wtatennis.com