Nadal edzője nélkül utazik Ausztráliába

Carlos Moya a szigorú karantén-intézkedések miatt nem tart a spanyollal az év első Grand Slamjére

Az év eleji, ausztráliai versenyek, az ATP Cup és az Ausztrál Open az elhúzódó koronavírus-járvány miatt szigorú járványügyi szabályok szerint zajlanak. Legalább két héttel a versenyek előtt meg kell érkezni, mert minden sportolóra és csapattagra 14 napos karantén vár, edzeni is csak felügyelet mellett lehet.

A Nadal-csapat egyeztetett, és úgy döntöttek, Carlos Moya nem tudja vállalni ezeket a korlátozásokat, és idén nem kíséri el 20-szoros Grand Slam győztes tanítványát Ausztráliába.

“Úgy terveztem, az Australian Open kezdetére érkezem meg Melbourne-be, mint mindig. De a szervezők ezt idén nem engedélyezik, így otthon, a családom társaságában követem majd a tornát. Sok szerencsét kívánok a csapatnak!” – írta Moya Twitter oldalán.

Szakmai részről így másik edzője, Francisco Roig segíti majd Nadalt, edzeni pedig gyerekkori barátjával, Marc Lopezzel fog. Első számú edzőjén kívül Nadal a családját is kénytelen lesz nélkülözni Ausztráliában, pedig közismert, mennyire fontos a jelenlétük a világranglista 2. spanyol számára.

A járvány azonban különleges körülményeket teremt, így Rafa egy kisebb létszámú csapat segítségével próbálja meg februárban megszerezni 21. Grand Slam trófeáját. Roger Federerrel közösen tartott rekordját szárnyalná ezzel túl, akinek távolmaradásában szintén szerepet játszik, hogy nem akarja kitenni családját a kéthetes szobafogságnak.

Az ATP Cup február 1-én, az Australian Open küzdelmei pedig az azt következő héten kezdődnek.

Forrás

A kiemelt kép forrása: tennis-shot.com