Tsonga: Nem bántam volna, ha a nagy hármas nem az én időmben teniszezik

A korábbi világranglista ötödik helyezett, olimpia ezüstérmes, Grand-Slam döntős francia Jo-Wilfried Tsonga szerint lehetetlen nem elcsüggedni, miközben megpróbálsz versenyezni a ,,Nagy Hármas” által uralt korszakban.

Tsonga a karrierje csúcsán egy Grand Slam-döntőbe és négy elődöntőbe is bejutott, de mint az elmúlt tizenöt évben oly sok teniszezőnek, így neki is nagy falatnak bizonyult a Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic által fémjelzett legyőzhetetlen trió. A francia az Eurosportnak tett őszinte interjújában megfogalmazta azt a nagy csalódottságát, miszerint a tenisztörténelem három legnagyobb szereplője megakadályozta a sikerhez vezető úton.

,,Őszinte leszek, nagyon szerettem volna, ha ez a három srác nem az én időmben teniszezik.” – viccelődött Tsonga.

Amikor évről- évre a legjobbak között vagy, és látod, hogy elérheted a világranglista ötödik helyét, de ezen már nem tudsz túljutni, mert jóval előrébb vannak, így sajnos nem tudod mitévő is legyél a továbbiakban. Volt, amikor jól éreztem magam a pályán, megnyertem a nyolcaddöntőt, de néztem a sorsolást, és lehetetlen volt nem letörni. A negyeddöntőben, ha az egyiket legyőzném, akkor az elődöntőben, majd a döntőben a másik kettő jöhetne. Szinte lehetetlen küldetés, ha mégis sikerül, és bajnok lennél, akkor azt mondanád magadnak, hogy ez maga a csoda.” – nyilatkozta a francia.

kiemelt kép:tennisworldusa.org