Craig Tiley: Mindent megteszünk, hogy segíthessünk

Az ausztrál nyílt teniszbajnokság szervezői beiktattak egy extra felvezető tornát azoknak a játékosoknak, akiket szigorú karanténba kényszerítettek az Australian Open előtt.

Jelenleg 72 játékos van kitéve ilyen szigorú korlátozásnak, így nekik tilos 14 napig elhagyni a szobájukat, mert korábban ugyanazon a repülőgépen utaztak, ahol több teniszező pozitív Covid-19 tesztet produkáltak. Az érintettek között van Victoria Azarenka, Sloane Stephens és Kei Nishikori is.

Annak érdekében, hozták meg ezt a döntést, hogy segítsenek azoknak, akik nem tudtak tréningezni az elmúlt napokban. A Tennis Australia megerősítette, hogy egy harmadik WTA-eseményre is sor kerül az év első Grand Slam-je előtti héten. A Grampians Trophy-ra elnevezett viadal február 3. és 7. között kerül majd megrendezésre, és csak azok vehetnek részt rajta, akiket a szigorú karantén érintett. A másik két felvezető versenyhez hasonlóan ez is WTA 500 besorolású tornának minősül majd.

Az ATP Touron nem kerül sor extra versenyekre, de mindhárom felvezető versenyük egy nappal később kezdődik majd, ez két ATP 250 eseményre, valamint az ATP Kupára vonatkozik.

,,Ez különösen nehéz időszak volt a sportolók számára, és mi a WTA-val és az ATP-vel együtt mindent megteszünk, hogy segíthessünk. Ezek a változtatások azért jöttek létre, hogy a 72 játékosnak egy kis extra idő álljon rendelkezésére a felkészüléshez. Fontosnak tartjuk, hogy ezek a játékosok se legyenek hátrányban a többiekkel szemben.” – nyilatkozta Craig Tiley, az Australian Open igazgatója.

Az ATP Tour elnöke Andrea Gaudenzi elmondta, hogy nagyon fontos a megfelelő felkészülés a versenyekre, ezért a szigorú karantén alatt minden játékost elláttak tornatermi felszereléssel, amelyet a szobájukban használhatnak.

,,Kíváncsian várjuk, hogy a nagyszerű szurkolóink előtt ​​kezdődhessen meg az idei ausztráliai tenisznyár. ” – mondta Gaudenzi.

kiemelt kép: essentiallysports.com