A spanyol tenisz új ígérete: Carlos Alcaraz

Az ifjú tehetség az első 2003-ban született versenyző, aki Grand Slam főtáblán indulhat.

A 17 éves murciai fiatalember a spanyolok nagy reménysége, sokan az új Rafael Nadalt látják benne. Juan Carlos Ferrero vezetésével akár nagyon fiatalon, 18-19 évesen már ő is berobbanhat a sportág élvonalába.

Alcaraz Nadalon kívül tisztelettel tekint a Nagy Hármas minden tagjára, Djokovicra és Federerre is. Egy nemrégiben készült interjúban Alcaraz felidézett egy 2019-es wimbledoni edzést, ahol Roger Federer ütőpartnere lehetett:

“Nem beszéltünk túl sokat, mert rosszul beszéltem angolul, és nagyon meg voltam illetődve.” – ismerte el Alcaraz.

A fiatal spanyol egyike annak a 72 versenyzőnek, akik a charter járatokon történt koronavírus fertőzés miatt a legszigorúbb karanténban kénytelenek tölteni az Australian Open előtti 14 napot. Saját bevallása szerint kezdetben rémisztőnek tűnt a két hetes bezártság, de mára már jobban kezeli a helyzetet:

“Amikor arra gondoltam, hány nap vár rám a hotelszobában, nem voltam benne biztos, hogy megbirkózom ezzel az egésszel. De most már jól vagyok, próbálok pozitív maradni. Folyamatosan csinálok valamit: tornázom, tanulok az autóvezetői vizsgámra, beszélgetek az angoltanárommal, vagy a szüleimmel, barátaimmal otthon, Murciában. Ha kevés szabadidőd van, gyorsabban telnek a napok.”

Az Australian Open küzdelmei a jövő heti ATP Kupát követően, február 8-án kezdődnek, a szigorú megelőző intézkedések fényében remélhetőleg probléma- és Covid-mentesen.

Forrás

Kép forrása: www.tennis-tourtalk.com