Courier: Djokovic a legesélyesebb az Australian Open megnyerésére

2021. február 1.
by HerczegGabor

Az egykori amerikai világelső Jim Courier szerint a nyolcszoros bajnok szerb az ,,elsöprő favorit” az év első Grand Slam trófeájának az elhódítására.

Djokovic már most óriási rekorddal büszkélkedhet, hiszen a tenisztörténelemben előtte még senki nem tudott ennyiszer nyerni Ausztráliában.

,,Úgy gondolom, hogy 2021-ben Federer, Nadal és Djokovic mellett más is tud nyerni majd Grand Slam-et. Nem hiszem, hogy a ,,Nagy Hármas” idén is olyan elsöprően uralni fogja a mezőnyt, mint az elmúlt évtizedekben, de arra számítok, hogy egyikük nyerni fog majd. Novak a legnagyobb esélyes, tekintve, hogy hányszor emelte már fel itt a trófeát, és mennyire jól játszott tavaly. Nagyon jó formában van, pihent, jól sikerült a felkészülése Adelaide-ben, és készen áll egy újabb nagy sikerre. A nagy öregek már nem fiatalodnak, így megvan az esélye a feltörekvő nemzedéknek, hogy egy-egy GS-t elcsípjenek. Úgy gondolom, hogy lesznek idén olyan versenyek, ahol meg lehet az áttörés a fiatalok számára. ’’ -mondta Courier a Wide World of Sports Radio-nak.

kiemelt kép: heraldsun.com.au