Nadal: Nagyon szép dolgokat értünk el együtt

2021. február 1.
by HerczegGabor

A spanyol salakkirály Rafael Nadal elmélkedett a legnagyobb riválisairól, a svájci Roger Federer és a szerb Novak Djokovic-hoz fűződő évtizedes vetélkedéséről.

A „Nagy Hármas”-ként oly sokszor emlegetett három legenda az elmúlt tizenöt évben toronymagasan uralta a férfi teniszt, és eddig összesen 57 Grand Slam trófeát osztottak szét egymás között. 2004 februárja óta mindig közülük került ki a világelső, eltekintve egy rövid tíz hónapos varázslattól, amikor 2016 és 2017 között a brit Andy Murray félbeszakította az egyeduralkodásukat.

Most Nadal, aki jelenleg Adelaide-ban készül az Australian Open-re, arról beszélt, mit tett a rivalizálásuk a teniszért és azért, hogy ezáltal jobb játékossá váljon.

,,Olyan régóta tart már ez, 2005 óta versenyezünk egymással. Természetesen nagyon büszke vagyok és nagyon örülök, hogy részese lehettem ennek a sporttörténelemnek, ami zajlott (zajlik) közöttünk. ’’– mondta Rafa Nadal a CNN-nek.

Arra a kérdésre, hogy milyen viszonyban van a két nagy riválisával, Nadal így válaszolt:

Őszintén mondhatom, ez egy nagyon pozitív vetélkedés. Az ATP Tour-on megfordult versenyzők többségével mindig nagyszerű kapcsolatot ápoltam, és mindkettőjükkel, Novakkal és Rogerrel is úgy gondolom, hogy mindig jó volt a kapcsolatom, és nagyon tiszteljük egymást. Nagyon szép dolgokat értünk el együtt, és ez nagyon fontos volt a sportág számára is. Ezekkel az eredményekkel mindig egymást ösztönöztük, ha úgy érzed, valaki jobb, mint te, akkor megvan a motivációd arra, hogy mit kell fejlesztened a céljaid elérése érdekében. Ez történt Rogerrel és velem az elején, majd később Novakkal is. Élvezem a kihívást, hogy megpróbáljak versenyképes maradni a többiekkel. ’’ -mondta Nadal.

kiemelt kép: theweek.co.uk