ATP-Kupa: Spanyolország és Oroszország is győzelemmel kezdett

Az ATP-kupa mai játéknapján az esti programban Spanyolország Ausztráliát győzte le, Oroszország pedig Argentínát múlta felül. 

Spanyolország-Ausztrália 3-0

Az esti program legnagyobb kérdése az volt, mit tud kezdeni majd a hátsérülés miatt Nadal nélkül felálló spanyol válogatott Ausztrália legjobbjai ellen. A választ hamar megkaptuk, hogy van élet akkor is, ha Nadal harcképtelen.

Az első mérkőzésen Pablo Carreno Busta és John Millman csapott össze. Az első játszmában egy gyors break váltást követően 2-2 állt az eredményjelzőn, majd Carreno Busta nem kegyelmezve ellenfelének innentől már nem veszített több játékot a szett során. A második felvonásban pedig a spanyolnak elegendő volt egyetlen break ahhoz, hogy megszerezze hazája számára az első győzelmet.

A második találkozó végkimenetele már nem volt ennyire egyértelmű. Alex De Minaur remekül kezdett Roberto Bautista Agut ellen, azonban 5-1-es vezetésről majdnem bajba került, ám még időben észlelve 5-4-nél lezárta az első szettet. Habár az ausztrál meg tudta nyerni az első felvonást, a második és a harmadik játszmában 1-1 adogatás elvesztése sokba került a kiválóan adogató spanyollal szemben. Bautista Agut döntő szettes sikerével bebiztosította a győzelmet Spanyolország számára.

Bautista Agut szoros mérkőzésen nyerte meg Spanyolországnak a párharcot
Kép forrása: atptour.com

A párosnak ugyan már különösebb tétje nem volt, azonban, hogy ez egy sima párharcnak legyen titulálva, Pablo Carreno Busta és Marcel Granollers két szettben nyert a John Peers/Luke Saville kettőssel szemben. Spanyolország így 3-0 arányban diadalmaskodott.

Oroszország-Argentína 2-1 

Az Oroszország-Argentína párharcot Andrey Rublev és Guido Pella összecsapása nyitotta meg. A 30 éves argentin ugyan az elmúlt években számos meglepetést okozott már, itt azonban erre esélye sem volt. A tavalyi szezon egyik legjobb játékosaként számon tartott Rublev ugyanis pontosan 1 óra alatt 6/1 6/2-őt osztott ki ellenfelének.

Rublev mindösszesen három játékot engedélyezett Pellának
Kép forrása: atpcup.com

Az igazi izgalmak a második egyes találkozóra maradtak, ahol a Nitto ATP Finals bajnok Daniil Medvedev, és a tavalyi Roland Garros elődöntős Diego Schwartzman mérkőzött meg egymás ellen. Az első játszma szoros volt, a második felvonás ennél már jóval simább. Medvedev megmutatta, hogy remekül sikerült a felkészülése, pár nappal az Australian Open kezdete előtt jó formában van. Az orosz játékos 7/5 6/3-as győzelme eldöntötte a párharcot.

A páros mérkőzésen ugyan Maximo Gonzalez és Horacio Zeballos legyőzte 6/4 7/6 arányban az Aslan Karatsev/Andrey Rublev duót, de ez már csak szépségtapasz volt Argentína számára, Oroszország 2-1-re nyerte a párharcot.

Kiemelt kép forrása: atpcup.com