ATP-kupa: Szerb és olasz győzelem az első napon

2021. február 2.
by Napontamas

A szerbek Djokovic vezényletével verték Kanadát, az osztrákok viszont kisebb meglepetésre kikaptak az olaszoktól.

A nap első mérkőzésén az osztrák Dennis Novak, nagy meglepetésre megverte a nála jóval előrébb rangsorolt Fabio Fogninit. Az olasz jól kezdte a mérkőzést, egyből break előnybe került, viszont innentől nem tudta kontrollálni a találkozót. Az osztrák fiú mindkét szettben 2-2 alkalommal breakkelt, és magabiztosan 2-0 arányban hozta a meccset, ezzel 1-0-ra Ausztria került előnybe.

A másik egyéni párosításban Dominic Thiem játszott Matteo Berrettinivel, ahol szintén kisebb meglepetésre, nem az esélyesebbnek tartott játékos nyerte a mérkőzést. Az első szettben Thiem nagyon bealudt 6-2-re el is vesztette ezt a játszmát, ami a második szettre is kihatással volt. Az első két adogatójátékát elvesztette, innen pedig nem volt visszaút. Szépíteni még ugyan tudott egy breakkel, de fordítani már nem sikerült, így egy sima 2-0 lett ennek a meccsnek is a vége.

Következhetett a páros mérkőzés, ahol az olaszok sokkal magabiztosabban játszottak, és behúzták a találkozót, amivel 2-1-re nyerték ezt a párosítást.

A Szerbia – Kanada párosításban először Dusan Lajovic – Milos Raonic mérkőzést rendeztek. Az első szettben fej-fej mellett haladva a szett végén jött csak egy break labda, amit Raonic-nak sikerült kihasználnia, ezzel hozva a szettet is. A második játszmában sem sikerült Lajovic-nak megszorongatni kanadai ellenfelét, akinek viszont több break lehetősége is volt, ezekből a hetediket sikerült előnyre fordítania, de ez is elégnek bizonyult, és 2-0-ra nyerte a meccset. 

A második összecsapáson a világelső Novak Djokovic találkozott Denis Shapovalovval, ahol a 2-0-s végeredmény nem tükrözi azt, hogy a kanadai fiú mekkorát harcolt ezen a meccsen. Esélyt ugyan nem kapott, hogy esetleg előnybe kerüljön, a saját adogatásait magabiztosan őrizte, de egy kis hiba a játszmák végén mindig becsúszott és 7-5 7-5 arányban bukta el a meccset.

Ebben a párosításban is jöhetett a mindent eldöntő páros mérkőzés, amit szoros csatában a szerbeknek sikerült megnyerniük 2-0-ra, és ezzel a párharcot is 2-1 arányban.

Kiemelt kép forrása: italy24news.com