Megnehezítette a korábbi top 10-es dolgát Babos Tímea

A magyar teniszezőnő a melbournei WTA 500-as torna második fordulójában két szoros szettben kapott ki a francia Caroline Garciától.

Elszenvedte idei első egyéni vereségét Babos Tímea. A párosban többszörös Grand Slam- és világbajnok teniszezőnő a melbournei Gippsland Trophy névre hallgató WTA 500-as versenyen búcsúzott a legjobb 32 között, méghozzá a világranglista korábbi 4. helyezettje, Caroline Garcia ellen, aki jelenleg 40 hellyel marad el karrierje csúcsától. Timi a rangsor e heti 115. helyezettjeként megszorongatta francia ellenfelét. Az első szettet rögtön egy breakkel kezdte majd 4-2-re is vezetett, de Garcia megfordította és meg is nyerte a nyitó felvonást 6/4-re. Kristina Mladenovic másik  Roland Garros-bajnoktársa ezzel négy játékot nyert meg zsinórban, de szériáját folytatta a második szett elején és megnyert még további hármat.

Babos azonban nem adta fel a 4/6 0/3-as állásnál a küzdelmet, továbbnyújtva a mérkőzés hullámvasútját, ő is megnyert három egymást követő game-t. 4/4-nél két lehetősége is volt arra, hogy elvegye Garcia szerváját, ami azt jelentette volna, hogy adogathatott volna az egyenlítésért, de kimaradtak ezek a lehetőségek. A következő játékban Garciának is voltak break-labdái, melyek az ő esetében már meccslabdákat értek. A magyar hölgy egy maratoni játékban veszítette el szerváját, s ezzel együtt a mérkőzést 6/4 6/4-re.

Kiemelt kép forrása: dteurope.com