ATP-Kupa: Oroszország-Olaszország döntőt rendeznek

Kialakult az ATP-Kupa döntőjének párosítása. Oroszország és Olaszország is magabiztosan jutott a fináléba. 

Oroszország-Németország 2-1

Az német-orosz csata Jan-Lennard Struff és Andrey Rublev összecsapásával kezdődött. Az első szett közepéig mind a két játékos magabiztosan adogatott, majd Struff állva hagyta ellenfelét, ugyanis 3-3 után már nem veszített több játékot a játszma során. Rublev viszont bebizonyította, hogy nem csak akkor tud jól teniszezni, ha megy alatta a szekér, a szetthátrányt követően megemberelte magát, és mindösszesen három gamet veszített. Az orosz teniszező 1 óra 22 perc játék után szerzett vezetést hazája számára.

Rublev az első szett elvesztése után hengerelt Struff ellen
Kép forrása: atptour.com

Daniil Medvedevre várt a feladat, hogy eldöntse az egyénik után a párharcot, ehhez le kellett győznie Alexander Zverevet. A Nitto ATP Finals címvédője azonban nem kezdte túlságosan jól a találkozót, hamar elveszítette az adogatását, visszakapaszkodni pedig nem tudott, Zverev 6-3-ra nyerte az első szettet. Ráadásul a német játékos a második felvonásban 2-2-nél elvette ellenfele szerváját, így hideg zuhanyként érhette a csapatát, hogy ebben a játszmában már nem nyert több játékot. A harmadik szettben 5-5-ig mind a két játékos magabiztosan hozta az adogatását, majd szinte a semmiből Medvedev breakelt. A következő játékban volt három meccslabda, öt breaklabda, végül a negyedik lehetőségét az orosz már értékesítette, így Medvedevék már a szinglik után finalistának mondhatták magukat.

A páros mérkőzésen ugyan Kevin Krawietz és Jan-Lennard Struff legyőzte az Evgeny Donskoy/Andrey Karatsev kettőst, de ez már csak szépségtapasz volt a németek számára, Oroszország 2-1-el jutott a döntőbe.

Olaszország-Spanyolország 3-0 

Az olasz-spanyol párharcot Fabio Fognini és Pablo Carreno Busta összecsapása nyitotta meg. A találkozót ugyan a spanyol kezdte jobban, hiszen 2-0-ás előnybe került, azonban innentől fogva nem nyert több játékot a szett folyamán. A remek kezdés ellenére nem meglepő, hogy Fognininél nincs két egyforma játszma egy mérkőzésen belül. Az olasz játékos megnyerte a második szett első játékát, majd jött némi rövidzárlat és zsinórban elveszített hat gamet. A döntő szettben azonban Fognini ismét magára talált, és kétszer is elvette ellenfele szerváját, így lépett el 4-1-re. Carreno Busta igyekezett visszazárkózni, rögtön eltüntettet a dupla break előnyből egyet, 5-3-nál hárított adogatóként három mérkőzés labdát, a következő játékban viszont Fognini kiszerválta a találkozót, így Olaszország 1-0-ás vezetést szerzett.

Az olaszok így bizakodóak lehetett a döntőbe jutást illetően, hiszen Matteo Berrettini nagyon meggyőzően teniszezett ezen a héten. Az olasz ellenfele ráadásul az a Roberto Bautista Agut volt, akit eddigi négy találkozójukból háromszor legyőzött. Berrettini hamar break előnybe került az első szettben, a spanyolnak pedig fogadóként nem osztottak sok lapot, az olasz 6-3-mal elvitte a játszmát. A spanyol a második felvonásban továbbra sem tudott mit kezdeni Berrettini adogatásaival, 5-5-nél pedig végzetes hibának bizonyult, hogy saját szerváját elveszítette. Az olasz teniszező pedig nem kegyelmezett, két szettben lezárta a mérkőzést.

Berrettini nagyon magabiztos játékkal lőtte döntőbe az olaszokat
Kép forrása: atpcup.com

A páros mérkőzés már nem került megrendezésre, ezt az olaszok játék nélkül nyerték meg, így 3-0-val jutottak a fináléba.

Kiemelt kép forrása: atpcup.com