AusOpen 2021: Fucsovics és Babos is remekül kezdett

Nagyon jól indult az idei Australian Open küzdelmei a magyarjaink számára, hiszen Fucsovics Márton és Babos Tímea is sikerrel vette az első akadályt, és jutott a következő fordulóba.

Fucsovics, aki az elmúlt két évben rendre a legjobb tizenhat versenyző közé jutott, most is elindult ezen az embert próbáló úton. Első ellenfele a hazai színekben induló Marc Polmans volt, akivel eddig még korábban sosem mérkőztek egymással.  Marci jól kezdte a mérkőzést, viszont több alkalommal sem tudta megtartani az adogatását, az első játszma végén is az ausztrál koncentrált jobban, és került előnybe.  A második felvonásban magához ragadta a kezdeményezést Marci és 6-3-al egyenlített, majd egy könnyű 6-1-es szettel át is vette a vezetést. A negyedik játszmában kiegyenlített volt a küzdelem és egészen a rövidítésig jutottak a felek, ahol Fucsovics sajnos nem tudta befejezni a mérkőzést, Polmans 7-3-ra behúzta a tie-breaket, és kiharcolta a mindent eldöntő döntő játszmát. Úgy tűnt, hogy ez az elveszített rövidítés mentálisan nem tett jót Marcinak, rögtön brékhátrányba került, de utána szerencsére újra magára talált és ismét átvette az irányítást, egyenlített majd elvette az ausztrál adogatását, ez pedig döntőnek bizonyult, és 4 óra 15 perces mérkőzés után készülhet a következő fordulóra, ahol a torna 17. kiemeltje, a 2014-es bajnok Stan Wawrinka vár majd rá.

Babos Timea a világranglista 123. helyezettje, a belga Ysaline Bonaventure ellen kezdte meg a szereplését az év első Grand Slam tornáján. Továbbra is úgy tűnik, hogy jó döntés volt az edzőváltás, hiszen Timi ismét remekül teniszezett, az első szettet még rövidítésben sikerült megnyernie, ahol szó szerint lenullázta a belgát. A második felvonást már szerencsére könnyebben 6-4-gyel sikerült behúznia Babosnak, így készülhet a következő körre, ahol az orosz Anastasia Potapova ellen kell majd kiharcolnia a továbbjutást.

AUSTRALIAN OPEN, Melbourne (kemény pálya, 80 000 000 ausztrál dollár összdíjazás) 

FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Fucsovics Márton–Marc Polmans (ausztrál) 4:6, 6:3, 6:1, 6:7 (3–7), 6:3 

NŐI EGYES, 1. FORDULÓ
Babos Tímea–Ysaline Bonaventure (belga) 7:6 (7–0), 6:4

kiemelt kép: index.hu