AusOpen 2021: Kerber megint a padlón, a kiemeltek a második körben

Ahogy a férfiaknál, úgy a nőknél is egy meglepetés jutott az első napra, ezt pedig Angelique Kerber jelentette, aki korábbi győztesként biztosan más bemutatkozásról álmodott.

Naomi Osaka nyitotta a sort a hölgyeknél, aki a torna talán legnagyobb esélyeseként lépett pályára az első fordulóban Anastasia Pavlyuchenkova ellen. A mérkőzés csupán 70 percig tartott, ennyi idő kellett ahhoz, hogy a japán lány 6:1, 6:2-re verje orosz ellenfelét.

Serena Williams sokadjára száll ringbe a 24. Grand Slam sikeréért, ráadásul Melbourne ilyen szempontból az egyik kedvenc helyszíne, itt nyerte ezidáig utolsó GS-ét az amerikai még 2017-ben. A kezdés ezúttal is sima volt, két sima szettben 6:1, 6:1-re verte Laura Siegemundot az amerikai legenda.

Angelique Kerber vesszőfutása tovább folytatódott, a 2016-os győztes simán hullott ki Bernarda Pera ellen az első fordulóban, miután az amerikai 6:0, 6:4 arányban legyőzte. Kerber veresége egyben azt is jelenti, hogy sok pontot fog elbukni, ráadásul az utóbbi időben nyújtott teljesítménye már több, mint aggasztó.

15 hónap után tért vissza Bianca Andreescu, aki ha nem is könnyedén, de tovább masírozott a második fordulóba, miután legyőzte Mihalea Buzarnescut. A kanadai lányon ugyan meglátszott a kihagyás, de nagyon harciasan küzdött az egész mérkőzés során, ami biztató a folytatásra nézve.

Ennyire nehéz dolga nem volt azonban például Petra Kvitovának, aki Greetje Minnen ellen kezdett az első játéknapon, a végeredmény pedig egy könnyed 6:3, 6:4-es siker lett a 9. kiemelt számára.

A világranglista 2. helyezett Simona Halep csupán egy órát töltött pályán, miután egy nagyon erős kezdéssel mutatkozott be a melbourne-i közönségnek. Ezt a fajta erődemonstrációt látva az alsó ágon azért óriási esélyesnek számít, bár jól ismerjük, hogy egy rosszabb napja akár egy sima kiesést is eredményezhet.

Aryna Sabalenka sem vesztegette az időt, neki is csak 64 perc jutott ma, de a könnyed győzelem az ő esetében is borítékolható volt. A 7. helyen kiemelt fehérorosz 6:0, 6:4-re ütötte ki Viktoria Kuzmovát az első körben. A második meccse egy igazi rangadó lesz majd Daria Kasatkina ellen.

A kép forrása: wtatennis.com