Elit klubba került Medvedev

Bár az orosz még nem lépett pályára a ma kezdődő Australian Openen, máris különleges statisztikai adatot tudhat magáénak

A nagy hármashoz, Roger Federerhez, Rafael Nadalhoz és Novak Djokovic-hoz csatlakozik most a ranglista negyedik Daniil Medvedev.

Azzal ugyanis, hogy legyőzte Matteo Berrettinit az ATP Kupa vasárnapi döntőjében, ő lett a negyedik olyan aktív játékos, aki zsinórban tizedik mérkőzését nyerte TOP 10-es ellenféllel szemben. Nem mellesleg győzelemre vezette hazáját az ATP Cup második kiírásában.

Medvedev a Rolex Paris Masters óta 14 meccses győzelmi szériában van. A párizsi mestertorna után övé lett a Nitto ATP Finals és most az ATP Cup trófeája is.

Hasonló teljesítményre eddig csak a Nagy Hármas tagjai voltak képesek.

Roger Federer 2003 és 2005 között 24 egymást követő mérkőzésen győzött TOP 10-es játékos ellen. Novak Djokovicnak ez a bravúr a 2015-16-os szezonban jött össze, 17 győzelemmel. Rafa Nadal a 2005-ös Monte Carlo Masters és a 2006-os Roland Garros között dominálta TOP 10-es ellenfeleit, neki 13 győzelem jött össze egyhuzamban.

Medvedev kétségkívül büszke lehet teljesítményére. Már csak az a kérdés, a Grand Slam győzelmeket tekintve is csatlakozik e a Nagy Hármashoz? Az idei Australian Open egyik esélyeseként február 9-én Vasek Pospisil ellen kezdi meg menetelését Melbourne-ben.

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág