AusOpen 2021: Balázs Attila búcsúzott Melbourne-ben

Balázs Attila számára az első forduló jelentette a végállomást Melbourne-ben. A magyar teniszező négy szettben szenvedett vereséget a spanyol Roberto Carballes Baena ellen. 

Balázs Attila pályafutása során először léphetett pályára az Australian Open főtábláján, ahol a spanyol Roberto Carballes Baena volt az ellenfele. A két játékos eddig még nem találkozott egymással.

A mérkőzést Balázs kezdte sokkal jobban, aki 3-2-nél elvette a spanyol adogatását, majd a breakhez hozzátéve a saját szerváját egy játékra volt a szett megnyerésétől. A magyar teniszezőnek hiába volt 5-3-nál játszma labdája, nem tudta kihasználni a lehetőséget, Carballes Baena ezek után vérszemet kapott, és 7-5-el vezetést szerzett. Balázst az első szett elvesztése nem törte meg, a második felvonásban 3-2-nél elnyerte ellenfele szerváját, nem sokkal később pedig kiegyenlített. A harmadik játszmában 2-2-ig magabiztos adogatójátékok követték egymást, majd Carballes Baena pillanatai következtek. A spanyol játékos zsinórban megnyert négy gamet, így egy szettre került a továbbjutástól. A negyedik játszma sem úgy kezdődött, ahogy azt Balázs szerette volna. A magyar teniszező rögtön elveszítette az adogatását, és hiába volt 5-3-as hátrányánál break labdája, visszakapaszkodni már nem tudott, Carballes Baena 6-3-mal lezárta a találkozót.

Roberto Carballes Baena tehát ott van a második fordulóban Melbourne-ben, ahol az orosz Daniil Medvedevvel csap össze.

A mérkőzés végeredménye: 

Roberto Carballes Baena-Balázs Attila 7/5 3/6 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: index.hu