AusOpen 2021: Zverev magabiztosan, Kyrgios óriási csatában jutott tovább

Az Australian Open harmadik játéknapjának esti programjában Alexander Zverev három játszmában jutott tovább, míg Nick Kyrgios hatalmas harc árán került a legjobb 32 közé. 

Alexander Zverevre a második fordulóban újra egy amerikai ellenfél várt. A német teniszező Marcus Giron legyőzése után a legjobb 32 közé jutásért a selejtezőből felkerült Maxime Cressy ellen lépett pályára. Az első játszmában 5-5-ig mind a két játékos magabiztosan hozta az adogatását, majd Zverev törte meg a jeget, aki előbb breakelni tudott, majd könnyedén megnyerte a saját szerváját, így 7-5-el szettelőnybe került. A második felvonásban a 23 éves amerikai továbbra is remekül tartotta magát, azonban 4-4-nél egy hosszú gamet követően elveszítette az adogatását, Zverev pedig a következő játékban kiszerválta a szettet. A harmadik játszmában már kinyílt az olló a két játékos között, ugyanis a német 1-1-nél elnyerte Cressy szerváját, majd 5-3-nál fogadóként zárta le a mérkőzést. Zverevnek nem lesz egyszerű dolga a harmadik fordulóban, ugyanis azzal a francia Adrian Mannarinoval csap össze, aki tavaly Párizsban egy három órás csatára késztette.

A nap egyik legizgalmasabb mérkőzését Fucsovics Márton és Stan Wawrinka mellett Nick Kyrgios, valamint Ugo Humbert játszotta. Sokáig úgy tűnt, hogy Kyrgiosnak meg kell elégednie a második fordulós szerepléssel  Melbourne-ben, ugyanis a francia 2-1-es szettelőnyben volt és 5-4-nél saját adogatásánál két mérkőzés labdához is jutott. Ezt a gamet azonban Kyrgios megfordította, megnyerte rövidítésben a negyedik szettet, majd az döntő játszmában a breaket követően már könnyedén robogott be a harmadik fordulóba. Az ausztrálnak a következő körben rendesen fel kell kötnie a gatyáját, hiszen a tavalyi döntős Dominic Thiemmel találkozik.

Kyrgios hatalmas csatában jutott be a harmadik fordulóba
Kép forrása: eurosport.com

Az este folyamán pályára lépett még Grigor Dimitrov és Pablo Carreno Busta is. A 2017-es Melbourne-i elődöntős bolgár az ausztrál közönség legnagyobb bánatára Alex Boltot győzte le három játszmában, míg a tavalyi US Open elődöntős spanyol a cseh Jiri Veselyt búcsúztatta négy szettben.

A második forduló eredményei: 

Adrian Mannarino ( 32 )-Miomir Kecmanovic 6/1 6/2 6/4

Alexander Zverev ( 6 )-Maxime Cressy 7/5 6/4 6/3

Nick Kyrgios-Ugo Humbert ( 29 ) 5/7 6/4 3/6 7/6(2) 6/4

Grigor Dimitrov ( 18 )-Alex Bolt 7/6(1) 6/1 6/2

Pablo Carreno Busta ( 15 )-Jiri Vesely 6/3 7/6(3) 2/6 6/4

Kiemelt kép forrása: atptour.com