AusOpen 2021: Egyelőre nézők nélkül folytatódik az Australian Open

2021. február 12.
by HerczegGabor

A torna szervezőinek szigorú döntést kellett meghozniuk, így a következő öt napban sajnos nézők nélkül fog folytatódni Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokság.

A Melbourne Park lelátói eddig körülbelül 30%-os kihasználtságúak voltak, és mind a játékosok és mind a nézők örültek, hogy szinte minden a régi kerékvágásban folytatódhat a versenyen. Sajnálatos módon, viszont Victoria államot péntek éjféltől lezárták, ugyanis a világjárvány Nagy-Britanniából származó vírusmutációja 13 embert fertőzött meg Melbourne-ben. Ez azt jelenti, hogy péntek reggeltől a melbourne-i lakosok öt napra az otthonukra korlátozódnak, és így legkorábban talán a negyeddöntőkre térhetnek vissza majd a szurkolók a lelátókra.

,,Az Egyesült Királyság vírusvariánsa olyan sebességgel mozog, amelyet hazánkban még sehol nem láttak. Bízom benne, hogy ez a rövid szünet hatékony lesz majd, itt akarok lenni jövő szerdán, és be akarom jelenteni, hogy ezek a korlátozások megszűnnek. Addig bármely kisebb-nagyobb sportesemény lényegében munkahelyként fog működni, de nem szórakoztató rendezvényként, mert nem lesz tömeg és a munkaerő lesz a legkevesebb, ami szükséges ahhoz, hogy biztonságban legyünk a járványtól. ’’– mondta Daniel Andrews Victoria állam miniszterelnöke.

kiemelt kép: theguardian.com