AusOpen 2021: Ezúttal elmaradtak a meglepetések a hölgyeknél

Az éjszaka során lejátszott mérkőzések egyikén sem történt meglepetés, így mindegyik magasabban rangsorolt teniszező továbbjutott a negyedik fordulóba.

A 19. helyen kiemelt Marketa Vondrousova nyitotta a sort, aki egyelőre nagyon magabiztosan lépdel előre a tornán. Ezúttal Sorana Cirstea volt az ellenfele, azonban a román lány a harmadik körre már elfogyott, Vondrousova pedig 6:2, 6:4-re győzött. A 4. körben Su-Wei Hsieh vár rá, akivel ezidáig egyszer, az idei Abu Dhabi tornán találkozott, és három játszmában alulmaradt vele szemben.

Hsieh ugyanis egy nehéz mérkőzésre kényszerült a veterán Sara Errani ellen a harmadik fordulóban. A közel három órás meccset végül behúzta 6:4, 2:6, 7:5 arányban, de ez a hosszú meccs sokba kerülhet a továbbjutást illetően.

Remek mérkőzésekre van kilátás a negyedik fordulóban, ugyanis egy nagyon könnyű meccsen harcolta ki a továbbjutást Aryna Sabalenka, aki csupán egy órát töltött pályán Ann Li ellen, a végeredmény pedig mindent elmond: 6:3, 6:1-es siker.

Ellenfele Serena Williams lesz majd, aki eddig szintén különösebb nehézségek nélkül menetel előre, a mai 7:6, 6:2-es győzelme is ezt bizonyítja. Azonban az első igazi erőfelmérő most következik, amibe könnyen beletörhet az amerikai bicskája.

Aki csemegére vágyott a nőknél, már most megkapja, mert Garbine Muguruza is továbbjutott, ráadásul továbbra is a rendíthetetlenül sima játékával, ami eddig is fémjelezte ezen a tornán. Ez a 6:1, 6:1 megint tükörsima volt, de az eddigi “edzőmeccsek” után most már komolyabb fába kell vágnia a fejszét a spanyol lánynak.

Ugyanis a következő körben az a Naomi Osaka jön szembe vele, aki eddig a kiemeltekhez – és egyben az esélyesekhez – hasonlóan nagyon jó formát és játékot mutat. A harmadik fordulóban a 27. kiemelt Ons Jabeur sem tudta feltartóztatni, 6:3, 6:2-vel söpörte el az útjából.

Az esti programban Halep-Kudermetova, illetve Swiatek-Ferro mérkőzések szerepelnek még, ezek a legalsó ág párosításáról döntenek majd.

A kép forrása: en24news.com