Most Sania Mirza ült fel a “GOAT-vita” vonatra

A párosban hatszoros Grand Slam bajnok indiai teniszezőnő is elmondta, kit tart minden idők legjobbjának

Érdekes módon a korábbi kiváló páros játékos Roger Federer és Rafael Nadal között döntötte el a meccset, a sokak által legjobbnak vélt világelső, Novak Djokovic nála nem volt versenyben.

Mirza már visszavonult, de aktív játékos korában párosozott Federerrel, így testközelből is megtapasztalta a svájci Maestro klasszisát. Határozottan őt gondolja a valaha volt legjobb teniszjátékosnak:

“Nadal salakon egyértelműen a legjobb, ez nem is kérdés. De ha csak a színtiszta tehetséget vesszük alapul, akkor Roger kiemelkedik.” – mondta Mirza. “Nem tudom, egyetértenek e velem, de Roger játssza a legkönnyedebben és természetesebben a teniszt. Mindegy, hogy pályafutása végén mit mutatnak a számok, képességek tekintetében ő a legjobb.” – tette hozzá.

A Nadallal való összehasonlításban érdekes szempontot vetett fel Mirza: szerinte Federer csodálatos teniszező, aki ehhez jó fizikummal is rendelkezik, és ez Nadal esetében pont fordítva van.

A női mezőnyben egyértelműen Serena Williamst emelte ki, ami nem is csoda azt nézve, milyen hosszú ideig dominálta az amerikai a női teniszt.

Forrás

A kiemelt kép forrása: rediff.com