Aus Open 2021: Kiesett a női világelső, kialakultak az elődöntők párosításai

A papírforma ellenére meglepetés történt a nőknél a felső ági elődöntők során, ugyanis kiesett a világelső, hazai “közönség” előtt játszó Ashleigh Barty.

Ashleigh Barty az eddig mutatott játéka alapján toronymagas esélyes volt a döntőbe jutásra, ám Karolina Muchova neki is nagy falatnak bizonyult, ahogy korábban már Pliskovának és Mertens-nek is ezen a tornán. A világelső ezúttal rossz napot fogott ki, botrányosan gyenge első szervái, a labilis második adogatása. valamint a sok ki nem kényszerített hibája lényegében Muchova kezébe lökte ezt a győzelmet. Pedig Barty szettelőnybe került, majd breakelt azonnal a második játszma elején, de innentől a világelső már kevésnek bizonyult, a 25. kiemelt cseh teniszező pedig 1:6, 6:3, 6:2 arányban győzte le az ausztrált.

A másik mai elődöntő amerikai ütközetet vonultatott fel, ám az igazi meglepetés elmaradt. Jessica Pegula, aki a tornán remekül szerepelt megnyerte az első játszmát, ám Jennifer Brady ezek után magára talált, innentől pedig nem volt megállás, könnyen a maga javára fordította a mérkőzést. A vége 4:6, 6:2, 6:1 lett, és a 24. kiemelt Brady lesz Karolina Muchova ellenfele a felső ági elődöntőben.

Muchova és Brady ezidáig egyszer találkozott egymással, még 2019-ben a prágai salakos tornán, ahol a hazai versenyző nyert három szettben, ezúttal azonban egy Grand Slam döntő a tét, ami eddig Muchova számára messze a legnagyobb eredmény, míg Jennifer Brady már kezd hozzászokni, hiszen a tavalyi US Open elődöntőjében is ott volt.

Az alsó ágon Naomi Osaka és Serena Williams minden bizonnyal az előrehozott döntőt játsszák majd le, de azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a tavalyi győztes személye is meglepetés volt.

A kép forrása: wtatennis.com