Thiem nem nyert volna US Opent, ha Djokovic-ot nem zárják ki

2021. február 23.
by cort

Néhány napja Novak Djokovic begyűjtötte 18. Grand Slam trófeáját. A szerb nagyszerű tenisszel nyert Daniil Medvedev ellen, a mérkőzést követően pedig Andy Murray mondta el véleményét a Nagy Hármas, valamint a Next Gen játékosok vetélkedéséről.

Hiába játszott Daniil Medvedev nagyszerűen az egész tornán, a fináléban igazán nem tudott ellenfele lenni a szerb világelsőnek. A rajongók egyre többet várnak az új generáció játékosaitól, de sem Medvedev, sem pedig Tsitsipas vagy éppen Thiem nem tudta elkapni Djokovic-éket a legfontosabb mérkőzéseken.

A tornát követő interjúban a volt világelső Andy Murray nem tagadta csalódottságát a NextGen játékosokkal szemben. Murray szerint a fiatalokból hiányzik az igazi küzdőszellem, ami szükséges lenne a legnagyobbak ellen. “Számomra ezek a fiatal srácok még nem mutatták meg, hogy közel lennének Federerékhez.” Nyilatkozta a skót játékos, aki sokat vár a fiataloktól, de szerinte még sokat kell fejlődniük ahhoz, hogy Grand Slam tornát nyerjenek. “A US Openen Thiem azt tette, amit tennie kellett, hogy megnyerje a tornát, de ha Novak nem lövi ki a vonalbírót, akkor ott is ugyanaz történt volna, mint a többi Grand Slam tornán.”

Kép forrása: tennis365.com