A. Zverev: “Már nem csak jó meccseket akarok játszani, hanem tornákat is akarok nyerni”

2021. február 24.
by Diapolo

Alexander Zverev a minap csalódottságát fejezte ki az Australian Openen nyújtott teljesítménye kapcsán, szerinte karrierjének azon részében jár, amikor nagy tornákat kellene már nyernie.

Zverev tavaly érte el legjobb eredményét, amikor a US Openen a döntőig jutott, ám ott kikapott Dominic Thiemtől. A német játékos Melbourneben a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztestől, Novak Djokovictól szenvedett vereséget. Az idei ATP Cup-on is jó teljesítményt nyújtott, az elődöntőig vezette a németeket, elégedett is a játékával, de 23 évesen ennél már többre vágyik.

“Szerintem egyben boldog, és csalódott is vagyok az eredményem miatt. Nagyon jól játszottam, tetszett is a játékom, de mégis kikaptam. A karrierem jelenlegi szakaszában már nem csak jó meccseket akarok játszani, hanem tornákat is akarok nyerni. Már nem elég egy-egy jó meccs, vagy szimplán jó eredmény a tornákon. Sajnos, ez nem sikerült az ausztrál közönség előtt, hiába játszottam a legjobb teniszem a világ jelenlegi legjobbja ellen.  Összességében felemás az összkép, mert nem tudtam elődöntőbe jutni, de mégis a világelsőtől kaptam ki.”

Zverev jelenleg a közvélemény szerint is az első számú német teniszező, ezzel a teherrel pedig tisztában is van, és nagy eredményeket szeretne elérni német színekben: “Szeretném népszerűbb sportággá tenni a teniszt Németországban. Angelique Kerber nagyon sokat tett le az asztalra az elmúlt években a Grand Slam győzelmeivel, most már a fiúkon a sor. Remélem, sokáig jutok a nagy tornákon, de ott van Jan-Lenard Struff is, vagy a Kevin Krawietz és Andreas Mies kettős, akik már két Grand Slam tornát is nyertek párosban, rájuk is érdemes lesz odafigyelni.”

A kép forrása: foxsports.com.au