A nagy hármas is ott lesz Miamiban

A friss Australian Open bajnok Novak Djokovic mellett olyan szupersztárok is szerepelnek majd idén Miamiban, mint Roger Federer és Rafael Nadal. Mivel a szervezők elhalasztották az Indian Wells-i tornát, a Miami Open lesz a szezon első Masters 1000-es tornája.

Az előző szezonban a „sunshine double” -nek is nevezett Indian Wells és a Miami Open 1000-es versenyek a COVID-19 világjárvány miatt sajnos törölve lettek, ezt megelőzően 2019-ben a férfiaknál Roger Federer, a nőknél pedig a világelső Ashleigh Barty diadalmaskodott.

Egyébiránt Novak Djokovic máig a torna legsikeresebb játékosa, aki hatszor győzedelmeskedett már itt, viszont meglepő módon ez a verseny azon ritka események egyike, amelynek a trófeáját Rafael Nadal még soha nem tudta elhódítani, míg Federer négyszer is. További érdekesség még, hogy Djokovic volt máig a legfiatalabb játékos, aki 2007-ben 19 éves korában nyerni tudott ezen a versenyen, ugyanakkor Federer a legidősebb, aki 37 éves korában szintén győzni tudott.

Az 2021-es Miami Open indulóinak névsora

A Miami Open az ATP Tour egyik legközkedveltebb tornája, ahol a játékosok alig várják, hogy versenyezzenek, és általában az összes nagyágyú is el szokott indulni ezen a megmérettetésen. A Miami Open március 24-én veszi kezdetét.

Kiemelt kép: metro.co.uk