Nalbandian: Ők kétségkívül nagyszerű játékosok, de nem szuperhősök

A korábbi világranglista harmadik David Nalbandian szerint az új generációnak nem arra kellene várnia, hogy a Nagy Hármas mikor fog visszavonulni, most kell őket legyőzni, hisz ők is csak emberek.

Az argentin sokat tudna mesélni arról, hogyan kell legyőzni a Nagy Hármas tagjait, hiszen ő volt az utolsó, aki korábban véghez vitte azt a bravúrt, hogy egy tornán meg tudta verni a ,Nagy Hármas minden tagját. Nalbandian egymást követő mérkőzéseken győzte le Nadalt, Djokovic-ot és Federert a 2007-es Mutua Madrid Openen. Az akkori kiváló formáját megtartva még abban az évben további két győzelmet jegyzett Federer és Nadal ellen a párizsi Masters viadalon, ahol szintén elhódította a bajnoki címet. Nalbandian karrierje során összesen tizenegy tétmérkőzést nyert meg a ,,Nagy Hármas” tagjaival szemben.

A korábbi világranglista harmadik argentin, Daniil Medvedev nemrég elért sikereire hivatkozott, miszerint az orosz a tavalyi ATP-világbajnokságon legyőzte a világranglista első három helyezettjét, nevezetesen Rafael Nadalt, Novak Djokovic-ot, valamint Dominic Thiemet, ezzel beállítva az ő korábbi, szinte lehetetlennek tűnő bravúrját. Az argentin továbbra is arra buzdítja a fiatalokat, hogy kezdjenek el végre hinni önmagukban, és akkor el tudják érni a kívánt sikert.

 „Ők kétségkívül nagyszerű játékosok, de nem szuperhősök. Már az én időmben vártam, hogy visszavonuljanak, de inkább hagyjuk abba a várakozást és verjük meg őket. Roger, Rafa és Nole, szinte hihetetlen, hogy a kor nem lassította le őket, sőt még mindig meg tudnak újulni, hogy alkalmazkodjanak a fiatalabb vetélytársaikhoz.” – nyilatkozta Nalbandian.

Kiemelt kép: atptour.com