ATP Rotterdam: Fucsovics Márton negyeddöntős

Bejutott a Rotterdamban zajló ATP tenisztorna negyeddöntőjébe Fucsovics Márton. A magyar teniszező két szettben győzte le a spanyol Alejandro Davidovich Fokina-t. 

Fucsovics számára nem kezdődött jól a mérkőzés, rögtön az első adogatójátékát elveszítve break hátrányba került. A magyar játékos azonban hamar felvette a ritmust, és zsinórban megnyerve négy gamet, 4-2-re alakította az eredményt. A breakek sokasága a következő két játékban folytatódott, aminek köszönhetően Fucsovics 5-3-nál a szett megnyeréséért szerválhatott, és első játszma labdáját értékesítve 6-3-ra elvitte az első játszmát. A második felvonás eleje sem a stabil adogatójátékokról szólt, hiszen 3-2-es Fucsovics vezetésig három break született. 3-2-nél a magyar teniszező egy több mint hét perces kulcsfontosságú játékot nyert meg adogatóként, amivel teljes mértékben megtörte spanyol ellenfelét. Fucsovics ezt követően újra elvette Davidovich  Fokina szerváját, majd könnyedén lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton 1 óra 33 perc játék után jutott be a negyeddöntőbe, ahol majd az amerikai Tommy Paul lesz az ellenfele.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Alejandro Davidovich Fokina 6/3 6/2

Kiemelt kép forrása: twitter.com