Nadal: Nem emlékszem arra, hogy valaha is fájdalom nélkül játszottam volna

2021. március 5.
by HerczegGabor

A salakkirály egy portugál lapnak adott interjújában elmondta, hogy karrierje során talán egyetlen napra sem emlékszik, amikor nem érzett volna valamiféle  fájdalmat játék közben.

,,Őszintén szólva nem emlékszem arra, hogy valaha is fájdalom nélkül játszottam volna. Sajnos meg kellett tanulnom együtt élni vele, mindaddig amíg ez nem akadályozta komolyabban a játékot. Emiatt megváltoztattam a napi rutinomat, kevesebb időt edzettem, mint amennyit szerettem volna, és javítottam az adogatásomon, illetve a helyezkedésemen.’’– mondta Nadal.

A spanyol az idei Australian Openre annak a reményében érkezett, hogy megnyeri a második melbourne-i trófeáját, és a görög Stefanos Tsisipas elleni negyeddöntőig magabiztosan menetelt a volt világelső játékos, viszont a két szettes előnyénél váratlanul megfordult a mérkőzés, és öt játszmában búcsúzni kényszerült. Így Nadal elvesztette annak az esélyét, hogy még azon a tornán megelőzze a svájci Roger Federert a Grand Slam-győzelmek számában. Rafael Nadal tavaly megszerezte a már szinte hihetetlennek számító tizenharmadik Roland Garros trófeáját, és reméli, hogy idén is jó esélye lehet a következő bajnoki címre.

kiemelt kép: thesun.co.uk