Fucsovics Márton döntős Rotterdamban!

Fucsovics Márton bejutott karrierje első ATP 500-as fináléjába. A magyar teniszező két szettben győzte le a horvát Borna Coric-ot.

Fucsovics Márton számára a döntőbe kerülés volt a tét Rotterdamban Borna Coric-csal szemben. Az egymás elleni statisztikát a horvát vezette 3-0-ra, hiszen 2019-ben Melbourne-ben, és Szentpéterváron, valamint a tavalyi párizsi 1000-es versenyen egyaránt nyerni tudott.

Fucsovics rögtön breakkel kezdte a mérkőzést, azonban előnyét csupán a szett közepéig tudta megőrizni. A magyar játékos amint elveszítette az adogatását, újból elnyerte Coric szerváját, és erre a breakre már sokkal jobban vigyázott. 5-4-nél ugyan a horvátnak két fogadó előnye is volt, Fucsovics mégis le tudta zárni az első játszmát, amit 6-4-re nyert meg. A második felvonás már nem hozott ilyen szoros küzdelmet, mivel Fucsovics 1-1 után állva hagyta ellenfelét, zsinórban megnyert 5 gamet, és 1 óra 27 perc játék után döntőbe jutott.

A fináléban Fucsovics Márton ellenfele az orosz Andrey Rublev lesz. A 23 éves teniszező a ma délután folyamán megrendezett másik elődöntőben 6/3 7/6 arányban győzte le a görög Stefanos Tsitsipast.

Az elődöntők eredményei: 

Fucsovics Márton-Borna Coric 6/4 6/1

Andrey Rublev ( 4 )-Stefanos Tsitsipas (2 ) 6/3 7/6(2)

Kiemelt kép forrása: youtube.com