Federer: “Djokovic balszerencsés volt csak a US Openen, ezt mindenki tudja”

2021. március 8.
by Diapolo

Roger Federer a héten visszatér, lábadozása során pedig kevés alkalommal nyilvánult csak meg, így történhetett, hogy csak most reagált a tavalyi év egyik legérdekesebb mozzanatára.

Federer az ominózus mérkőzést otthon nézte, de ő sem ment el szó nélkül a tavaly nagy médiaszenzációt kiváltó történések mellett. Ki ne emlékezne arra, ahogy Djokovicot leléptették miután véletlenül eltalálta az egyik labdaszedőt? Vagy arra, hogy mi lett az általa szervezett Adria Tour következménye? Federer azonban azt az álláspontot képviseli, hogy mindkét esetben indokolatlanul került a középpontba Djokovic.

“A US Openen történtek kapcsán csak balszerencsés volt Novak, ezt azt hiszem, mindenki tudja. Nyilván uralkodnod kell magadon, de ez tényleg bárkivel megeshetett volna a mezőnyben. Az Adria Tour megszervezése is jó ötlet volt, de azt hiszem, hogy túl korai volt a megvalósítás.”

Federert korábban több oldalról támadták amiatt, hogy nem támogatta a Djokovic által megálmodott Profi Játékosok Szervezetének létrehozását, de azért nincs nagy szakadék a véleményeik között ennek kapcsán sem, hiszen ő is azon az állásponton van, hogy minden véleménynek teret kell engedni, mindenkinek jár a tisztelet ezen a téren is, nem foszthatnak meg senkit attól, hogy véleményének hangot adjon.

“Már nagyon rég nem találkoztam Novakkal, de tudom, hogy a legjobbat szeretné a játékosoknak. Nekem nem fért össze ez a terve azzal, hogy az ATP játékos-szervezetének is ő volt az elnöke, és párhuzamosan létrehozott egy másik szervezetet. Persze, nem kell, hogy azonos véleményen legyünk, csak az számít, hogy ezeket az álláspontokat megvitassuk egymással. A negatív jellegű megítélés árt a sportágunknak is, de most mintha ez is lecsendesedett volna, és újra a játék és a rekordok kerültek a reflektorfénybe. De nem ezért jöttem Dohába, hanem hogy hosszú idő után végre visszatérjek.”

A kép forrása: atptour.com