ATP-ranglista: Medvedev megelőzte Nadalt

A mai napon kiadott legfrissebb világranglistát továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti, mögötte immáron hosszú idő után nem a spanyol Rafael Nadal, hanem az újdonsült Marseille-i tornagyőztes orosz Daniil Medvevev áll, aki ezzel saját karriercsúcsát beállítva foglalja el az előkelő második pozíciót.

Medvedev korábban már az Australian Openen is megszerezhette volna a második helyet, ehhez azonban le kellett volna győznie Djokovic-ot a döntőben. Ez végül nem sikerült, de az orosz így is előkelő társaságba került a maga harmadik helyével, 2005 júliusa óta ő a 19. játékos, akinek sikerült a Top 3-ba kerülnie. Az első két pozíción még kevesebben jártak, egészen pontosan csak a ,,Nagy négyes” Federer, Nadal, Djokovic és Murray. Rajtuk kívül legutóbb 2005-ben Lleyton Hewitt volt a ranglista második helyén, vagyis ez a négyes már tizenöt éve uralja a tenisz élmezőnyét.

A Top 10-ben más változás nem történt, a dohai döntősök közül a spanyol Roberto Bautista-Agut két helyet javítva a 12., a győztes grúz Nikoloz Basilashvili hat helyet javítva a 36. a legfrissebb világranglistán. A legnagyobb ugrást Pierre-Hugues Herbert produkálta , aki hazai közönség előtt egészen a döntőig menetelt hétvégén Marseilleben, így húsz helyet javítva a 73. helyre lépett elő.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton két pozíciót javítva a 44., Balázs Attila egy helyet rontva a 100. pozíciót foglalja el az aktuális világranglistán.

A teljes ranglistát itt találjátok -> https://www.atptour.com/en/rankings/singles

kiemelt kép: tennisnet.com