Corretja: Djokovicnak nincsenek gyengeségei

2021. március 19.
by HerczegGabor

Novak Djokovic múlt héten megelőzte Roger Federert, és ő lett az egyedüli a világranglista élén eltöltött hetek számában, most pedig az egykori spanyol kiválóság, Alex Corretja dicsérte a szerb játékstílusát.

Corretja napjainkban az Eurosport tv csatorna elismert elemzőjeként foglalatoskodik, aki szerint Djokovic-nak szinte tökéletes a játéka.

,,Szeretném megemlíteni, hogy véleményem szerint Novak a legnehezebb ellenfél manapság, mert nincsenek gyengeségei. Nagyon nehéz ellene játszani, mert erős a szervája, nagyon jól mozog a pályán, a fonákja pedig egyszerűen csodálatos, és emellett a tenyerese is kiváló, így szinte kimeríthetetlen az eszköztára. Az ő játékstílusa messze a legjobb napjainkban, ezért ő a világelső jelenleg, és a vetélytársai ezért nincsenek könnyű helyzetben vele szemben.’’ – nyilatkozta Corretja.

Ráadásul nem úgy néz ki, hogy a szerb világelső hamarosan abbahagyná a csúcsok döntögetését, továbbra is a legfőbb célja, hogy túlszárnyalja a két legnagyobb riválisát, Nadalt és Federert a Grand Slam-győzelmek számában. Egyébként egy újabb egyedülálló rekordot állíthatna fel nem is olyan sokára Djokovic azzal, ha megnyerné az idei Roland Garrost, mert akkor ő lenne az első teniszező, aki mind a négy Grand Slam-trófeát legalább kétszer is el tudta hódítani pályafutása során.

kiemelt kép: tennisworldusa.org