Del Potro visszatérése tovább késik

Az argentin játékos térdét újra műteni kell, de az olimpián mindenképp szerepelni akar

Juan Martín del Potro Instagram oldalán tudatta a szomorú hírt, hogy egyelőre nem léphet pályára: “Sziasztok! Köszönni szeretnék nektek, és elmondani, hogy Chicagóban vagyok. Konzultáltam Dr. Jorge Chahla-val, és arra jutottunk, hogy újra megoperálja a térdem.”

Forrás: del Potro Instagram oldala

A korábbi US Open bajnok biztosította szurkolóit, hogy a nyári tokiói olimpián részt szeretne venni: “Hiába próbálkoztunk konzervatív terápiákkal, a térdemben jelentkező fájdalom nem múlik. Mivel az orvosom is tudja, hogy az olimpia mindennél fontosabb számomra, úgy döntöttünk, minél előbb essek át a műtéten.”

Del Potro megpróbáltatásai még a 2018-as Shanghai Mastersen kezdődtek, ahol először szenvedett térdsérülést. A rehabilitáció után 2019-ben visszatért a tourra, és játszott néhány szenzációs meccset: a római salakos torna negyeddöntőjét például három órás küzdelem után, két szettlabdáról bukta el Novak Djokovic-csal szemben.

Sajnos az ezt követő Queen’s Club Championship során újra megsérült a térde, azóta nem is láthattuk játszani őt. 2020-ban a koronavírus járvány negatív hatásain kívül egy másik csapás is érte del Potrót, aki elvesztette édesapját: “Édesapám halála óta minden sokkal nehezebb, az elmúlt néhány hét is az volt. De érzem, hogy odafentről erőt küld nekem. Ezt éreztem azon a reggelen is, amikor felhívtam az orvost, és tudtam, hogy meg kell próbálnom még egyszer. Remélem, hamarosan túlleszek ezen a fájdalmas időszakon. Mindig jólesik a sok üzenet és jókívánság. Köszönöm a szeretetet, vigyázzatok magatokra!” – zárta sorait az argentin.

Az argentin teniszezőt azóta megoperálták, és a kórházi ágyból jelentkezett

Del Potro

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág