Rublev: Attól tartok, hogy talán nem vagyok elég jó, inkább csak szerencsés

2021. március 26.
by HerczegGabor

A fiatal orosz továbbra is úgy érzi, hogy az ATP Tour-ra való korábbi áttörése az elitbe inkább a jó szerencsének, mint a jó teniszének köszönhető.

Rublev jelenleg a világranglista nyolcadik helyén áll, de elérhette volna a harmadik pozíciót is, ha nincsen a speciális pontszámítás a világjárvány miatt. Mindenképpen figyelemre méltó ahogyan az orosz beverekedte magát a legjobbak közé, és nagyon jól érzi magát, ebből meríti a motivációját a továbbiakra is.

,,Egyre jobb akarok lenni. Nem arról szól, hogy mit csinálok most, vagy mit tettem, arról van szó, hogy ezt hosszú távon szeretném folytatni és szeretnék napról napra jobb lenni. Attól tartok viszont, hogy talán csak szerencsém van, vagy talán nem vagyok elég jó. Ezért szeretnék továbbra is keményen dolgozni, hogy lássam, képes vagyok-e huzamosabb ideig ugyanúgy, ugyanazon a magas szinten játszani. Ez a fajta félelem, hogy nem vagyok elég jó, ez segített megerősödnöm mind fizikálisan, mind mentálisan egyaránt. Kiváló példa erre, hogyha egy hibát elkövetek, ki akarom javítani, hogy tökéletes legyen. Igyekszem, hogy mindenben tökéletes legyek, igaz ez egy kicsit beteg mentalitás, de egyelőre ez segített nekem. “ – nyilatkozta Rublev.

kiemelt kép: atptour.com