Fucsovics Márton győzelemmel kezdett Miamiban

Fucsovics Márton nehéz mérkőzésen jutott tovább Miamiban. A magyar teniszező döntő szettben győzte le az ausztrál Thanasi Kokkinakist. 

Fucsovics Márton megkezdte szereplését az ATP 1000-es Miami versenyen. A nyíregyházi teniszező számára ismeretlen terep következett, hiszen a mostani találkozó előtt, még sosem játszott az ausztrál Thanasi Kokkinakis-szal.

Fucsovics már a mérkőzés elején szorongatta ellenfelét fogadóként, az ausztrál második adogatójátékánál el is jutott három break labdáig, de ezek a lehetőségek kihasználatlanul maradtak. Ezek után a két játékos már nagyon magabiztosan adogatott, így a Tiebreak döntötte el a szett sorsát. A rövidítésben Fucsovics tudott jobban összpontosítani, 7-3-ra behúzta a Tiebreak-et, így kicsivel több, mint egy óra játékot követően szettelőnybe került. A második felvonásban inkább a magyar teniszezőnek voltak nehezebb pillanatai adogatóként, azonban két szerva gameben összesen hat break labdát hatástalanítani tudott. A játszma végkimenetelét így ismét egy Tiebreak határozta meg, amit Kokkinakis 7-4-re tudott megnyerni, így következhetett a döntő játszma. A harmadik szettben Fucsovics 2-2-nél elvette Kokkinakis adogatását, azonban az előnye 4-3-nál elolvadt. Ennek ellenére nem ez volt az utolsó fordulat a találkozón, hiszen Fucsovics 4-4-nél újra elnyerte az ausztrál szerváját, majd különösebb gond nélkül lezárta a mérkőzést.

Fucsovics Márton egy 3 óra 6 perces találkozón jutott be a harmadik fordulóba Miamiban. A magyar teniszező így kiharcolta a jogot, hogy ismét megmérkőzzön Andrey Rublev-vel. Az orosz játékos ugyanis magabiztosan győzte le az amerikai Tennys Sandgrent.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton ( 29 )-Thanasi Kokkinakis 7/6(3) 6/7(3) 6/4

Kiemelt kép forrása: 24.hu