Federer: “Nem azért térek vissza, hogy második körökig jussak nevesincs tornákon”

A svájci Maestro a Numero Magazine-nak adott interjújában világossá tette, hogy újra topjátékos akar lenni, nem elégszik meg kevesebbel.

Roger Federer a Nagy Hármas legidősebb tagja, idén betölti 40. életévét. 103 egyéni ATP tornagyőzelemmel rendelkezik, és Rafael Nadallal közösen tartják a Grand Slam rekordot 20-20 trófeával.

Az elmúlt 14 hónapban azonban pályafutása leghosszabb kihagyását kellett elszenvednie, két térdoperáció és az azokat követő rehabilitációs időszak miatt. Sokan aggódtak, hogy ilyen idősen ilyen komoly sérülés után már a visszavonulás fenyegeti, de  Federer ezt végig cáfolta.

Visszatért a dohai tornán, ahol Dan Evans legyőzése után a későbbi győztes Nikoloz Basilashvili állította meg a negyeddöntőben. A dubai tornától végül visszalépett Federer, hogy fizikai állapotán további edzésekkel javítson.

Újra egyértelművé tette, hogy Wimbledon és a tokiói olimpia az év legfontosabb versenyei számára, és mindent megtesz, hogy ezekre topformába kerüljön.

“Nem azért térek vissza, hogy második körökig jussak nevesincs helyszíneken. Nagy tornákat akarok nyerni, és meg akarom verni a világ legjobb játékosait. Úgy érzem, pontosan tudom, mit kell tennem ehhez. Ez részben logikus, részben álom, így nevezhetjük logikus álomnak is.” – ironizált Federer.

“Ha nem is beszélek róla, de nagyon keményem dolgozom a visszatérésen. Remélem, az emberek elhiszik, hogy a kemény edzések nélkül nem jutottam volna vissza erre a szintre. Viszont még sosem kellett ilyen hosszú időt kihagynom, és a tenisz nélküli idő nagyon nehéz volt.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág