Agassi: Vágyam volt segíteni neki

2021. március 30.
by HerczegGabor

A korábbi amerikai világelső Andre Agassi ismét elmondta, hogy a vélemények ellentéte járult hozzá, hogy a közös munkájuk véget érjen a szerb világelső Novak Djokovic-csal.

Agassi 2017-2018 között egy 11 hónapos időszakon keresztül irányította a szerb világelső munkásságát. Djokovic akkor kérte fel edzőnek az amerikait, amikor épp sérülésekkel küszködött, és kevésbé ment neki a játék. Az együttműködésük vége felé viszont olyan pletykák kezdtek napvilágot látni, hogy sok a konfliktus kettejük között. Az amerikai elmondása szerint ennek első számú oka az volt, hogy Djokovic nem hallgatott rá. Ezután a szerb visszatért korábbi edzőjéhez Marian Vajdához, és ő repítette vissza a csúcsra Djokovic-ot. Az 50 éves Agassi egyébként játékos karrierje során 60 ATP-tornát nyert, köztük nyolc Grand Slam-trófeát.

,,Nem hallgatott rám mindig, ez volt a konfliktusunk fő oka. Úgy gondoltam, hogy a tenisz számára az lesz a legjobb, ha ismét a legmagasabb szinten tud teniszezni, komoly vágyam volt segíteni neki. A célom az volt hogy segítsek neki, de úgy gondoltam, hogy ha az útjában állok, vagy nem működik a közös munka, akkor félreállok. Visszagondolva nagyon sokszor találtuk magunkat abban a helyzetben, hogy nem értünk egyet valamiben, és ez így rendben van, nincs bennem rossz érzés emiatt.“- mondta Agassi a CNBC-TV18-nak.

Agassi még azt is megemlítette, hogy remélte, hogy azzal, hogy félreállt lehetővé teszi Djokovic számára, hogy feldolgozza a közös munkájukat, és ezáltal még nagyobb játékos váljon belőle. Feloszlásuk óta egyébként Djokovic tíz lejátszott Grand Slam-bajnokságból hatot meg is tudott nyerni.

Az egyik legszubjektívabb témáról is kérdezték az amerikait, miszerint ki a legjobb játékos a ,,Nagy Hármas” közül, amiről már megannyi aktív és visszavonult teniszező is nyilatkozott, de Agassi nem nagyon akart belemenni ebbe a vitába.

,,Azt hiszem, ha a három legjobbat választanád az nyilván Roger, Rafa és Novak lenne.  Egészen mást jelent azt mondani, hogy kinek van a legsikeresebb karrierje, és más azt mondani, hogy ki játszik a legjobban. A gyors füves pályákon Roger a legerősebb, salakon Rafa a legjobb, a kemény pályákon pedig Djokovic a legveszélyesebb. Több százszor játszhatnának egymással, akkor sem lehetne egyértelmű választ adni erre a nehéz kérdésre. “-mondta Agassi.

kiemelt kép: thesun.ie