ATP-ranglista: Már Rublev is megelőzte Federert

A mai napon kiadott legfrissebb világranglistát a Monte-Carlo-i tenisztornát követően továbbra is a szerb Novak Djokovic vezeti, őt követi az orosz Daniil Medvedev és a spanyol Rafael Nadal.

A friss Monte-Carlo-i tornagyőztes Stefanos Tsisipas maradt az ötödik helyen, döntőbeli ellenfele, az orosz Andrey Rublev viszont megelőzte Roger Federert és így feljött a hetedik helyre. Hét helyet javított a korábbi pozícióján a múlt héten Djokovic-ot meglepetésre legyőző brit Daniel Evans, aki így a 26., a fiatal spanyol tehetség Davidovich Fokina pedig a múltheti negyeddöntős szereplésének köszönhetően tíz helyet javítva a 48. helyet foglalja el az aktuális világranglistán.

Magyarjaink közül Fucsovics Márton a korábbi pozícióján egy helyet rontva jelenleg a 41. Marci a héten Belgrádban szerepelt volna, de néhány napja visszalépett a versenytől, szerencsére azonban nem sérülés miatt tette mindezt, a magyar játékos úgy döntött, hogy ezt a hetet felkészüléssel tölti és Budapesten edz. A másik magyar versenyzőnk Balázs Attila is szintén egy helyett rontott, ő így a 103. a férfiak aktuális rangsorában.

A teljes ranglistát itt találjátok -> ATP-ranglista

kiemelt kép: atptour.com