ATP Barcelona: Nadal újabb döntő szettes győzelme után negyeddöntős

Rafael Nadal már negyeddöntős Barcelonában. A spanyol teniszező ismét döntő szettre kényszerült, de legyőzte a japán Kei Nishikorit. 

Rafael Nadal miután egy küzdelmes mérkőzésen legyűrte a fehérorosz Ilya Ivashkát, a mai napon a japán Kei Nishikorival mérkőzött meg. A két játékos eddig 14-szer találkozott egymás ellen, amiből Nadal tizenkét alkalommal nyerni tudott, ráadásul salakon 6-0 volt a mérleg a javára.

Nadal úgy kezdte a mérkőzést, ahogy az salakon tőle elvárható, sőt még annál is jobban. Nishikori szépen csendben tűrte, hogy a spanyol kioszt számára egy 6-0-át, azonban ez a kedvét egyáltalán nem szegte. A japán a második felvonásban rengeteg alkalommal irányítani tudott, és az igazán fontos játékokat rendre ő nyerte meg, így 6-2-vel kiegyenlített. Nishikori lendületesen kezdte a döntő szettet is, azonban nagyon sokba került neki, hogy az első játékban három break labdát kihasználatlanul hagyott. Innentől kezdve Nadal pillanatai következtek, aki kétszer is elnyerte ellenfele adogatását, és 6-2-re behúzta a harmadik játszmát. A spanyol a következő körben a brit Cameron Norrie ellen küzd meg az elődöntőbe jutásért.

A mai játéknapon Nadal mellett az argentin Diego Schwartzman is győztesen hagyta el a pályát. A torna negyedik kiemeltje magabiztos sikerrel vette a nyolcaddöntőt, két szettben győzte le a francia Corentin Moutet-tet. Schawartzman a következő körben a szintén két játszmában továbbjutó Pablo Carreno Bustával találkozik.

A nyolcaddöntők eredményei: 

Rafael Nadal ( 1 )-Kei Nishikori 6/0 2/6 6/2

Cameron Norrie-David Goffin ( 8 ) 6/0 3/5-nél Goffin feladta

Diego Schwartzman ( 4 )-Corentin Moutet 6/4 6/2

Pablo Carreno Busta ( 6 )-Bernape Zapata Miralles 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: marca.com