Nadal önbizalma szárnyakat kaphat a barcelonai győzelem után

A spanyol maga nyilatkozta, hogy a Stefanos Tsitsipas elleni szoros csata növeli az önmagába vetett hitet.

A végletekig kiélezett küzdelmet szurkolhattak végig azok a nézők, akik április utolsó vasárnapjának délutánján a barcelonai ATP 500-as torna döntőjét választották szórakozásul. Az estébe nyúló, 6-4, 6-7, 7-5-tel zárult mérkőzés végén a salakkirály Rafa Nadal tizenkettedik alkalommal emelhette fel a Conde de Godó trófeát, miután legyőzte a monte-carlói bajnok görög Stefanos Tsitipast.

1991 óta tartja számon az ATP a két nyert szettre vívott meccsek időtartamát, azóta nem akadt a tegnapinál hosszabb háromszettes mérkőzés ATP torna döntőjében, a találkozó ugyanis 3 óra 38 percig tartott.

A két játékos az Australian Open negyeddöntőjében hasonlóan szoros meccset játszott, akkor a 22 éves görög gyűrte le a hátsérüléssel bajlódó mallorcait.

Nadal azóta kevés tétmeccset játszott, a két héttel ezelőtti Monte-Carlo Mastersen az orosz Rublevtől szenvedett vereséget a negyeddöntőben. Így természetesen önmagában is fontos volt a barcelonai győzelem, de ahogy a sajtótájékoztatón megfogalmazta, a Roland Garrosig vezető hosszú úton is jelentős lépés volt számára ez a hét:

Nagyon fontos és önbizalomnövelő győzelem ez számomra. A barcelonai versenynek óriási hagyománya van, és az én karrieremben is mindig nagy szerepet játszott.” – nyilatkozta.

“Úgy érzem, napról napra jobban játszottam, de bőven van hova fejlődni. A játékom még messze van a tökéletestől.”

“Hiszem, hogy ennél jobban is tudok játszani, és ez a verseny is segít, hogy emeljem a játékom színvonalát, és az előttem álló salakos versenyeken is jó teljesítményt nyújtsak.”

“A maihoz hasonló kemény meccsek javítják az állóképességemet és a fizikai állapotomat. Nagyon sokat edzettem otthon azért, hogy versenyképes legyek az ilyen szituációkban.”

Nadal a barcelonai sikerrel visszaszerezte a világranglista 2. helyét is az orosz Daniil Medvedevtől, aki koronavírus fertőzés miatt nem léphetett pályára a katalán fővárosban.

Forrás

A kiemelt kép forrása: sportstar.thehindu.com