Albert Ramos-Vinolas lett Estoril bajnoka

Albert Ramos-Vinolas nyerte az ATP 250-es Estoril-i tornát. A spanyol teniszező a fináléban döntő szettben győzte le a brit Cameron Norrie-t. 

Az Estoril-i ATP 250-es verseny döntőjében Albert Ramos-Vinolas és Cameron Norrie mérkőzött meg egymással. A brit teniszező az elődöntőben két szoros szettben győzte le Marin Cilicet, míg a spanyol meglepően könnyedén búcsúztatta honfitársát, Alejandro Davidovich Fokinát. A két játékos eddigi 2 mérkőzését egyaránt Ramos-Vinolas nyerte meg.

Norrie a mérkőzés harmadik játékában breakelni tudott, előnye azonban azonnal semmisé vált. Ezek után Ramos-Vinolas kapta meg az esélyt arra, hogy elvegye ellenfele adogatását, viszont mind a két lehetőségét elszalasztotta. Norrie természetesen ezt nem hagyta büntetlenül, 4-4-nél elnyerte a spanyol szerváját, majd könnyedén hozva a saját adogatását megnyerte az első játszmát. A második felvonásban Norrie hamar break előnybe került, csakhogy ezt követően saját adogatását kétszer is elveszítette, így Ramos-Vinolas 6-3-mal kiharcolta a döntő szettet. A spanyol nagy lendülettel kezdte a harmadik játszmát, hamar elvette Norrie szerváját, előnye viszont semeddig sem tartott. Ezt követően a fogadóknak újabb esély már nem kínálkozott a breakre, így a tornagyőzelem sorsát rövidítés döntötte el. A Tiebreaket Norrie kezdte jobban, 3-1-re is vezetett, innentől kezdve viszont már csak Ramos-Vinolas szerzett pontot, a spanyol játékos 2 óra 41 perc játék után nyerte meg az Estoril-i tornát.

Albert Ramos-Vinolas meggyőző tenisz nyújtott ezen a héten, és a fináléban pedig mentálisan nagyon egyben volt, hiszen nehéz helyzetből nyerte meg ezt a döntőt. A spanyol teniszező így karrierje harmadik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő végeredménye: 

Albert Ramos-Vinolas ( 7 )-Cameron Norrie 4/6 6/3 7/6(3)

Kiemelt kép forrása: atptour.com