Federer: Szeretnék minél több meccset játszani

A korábbi világelső, hússzoros Grand Slam-bajnok svájci Roger Federer kezd visszatalálni a korábbi versenyképes teniszéhez, és jelenleg a május 16.-án kezdődő genfi ATP 250-es versenyre készül gőzerővel.

A svájci sztár az év elején hosszú idő után végre visszatért a teniszpályára a Qatar Openen, az első mérkőzésén igaz kicsit döcögősen, de három szettben legyőzte a brit Dan Evans-t, a nyolcaddöntőben azonban már megállította őt a későbbi tornagyőztes grúz Nikoloz Basilashvili. Federer többször kijelentette már a visszatérése óta, hogy azok a versenyek, amelyeken pályára lép Wimbledon előtt, csak azért szükségesek, hogy minél több meccs legyen a lábában, és a lehető legtökéletesebb formában érkezzen majd meg Londonba. A svájcinak az idei legfőbb célkitűzései egyértelműen a wimbledoni tornára, és a tokiói nyári olimpiára összpontosulnak majd. Tudja, hogy a csúcsformáját visszaszerezni nem lesz könnyű, hiszen legfőbb riválisai, Djokovic és Nadal mellett, olyan játékosok is veszélyeztethetik a pozícióját, mint Tsitsipas, Medvedev vagy Zverev.

2021 egy roppant izgalmas év lesz, mert a régi normális életünk egyre közelebb kerül hozzánk, bár a vírus miatt egyelőre még mindig nagyon nehéz. Tényleg nem tudok tovább várni, szeretnék minél több meccset játszani. Úgy érzem, hogy most sokkal kiegyensúlyozottabb játékos vagyok. Az elmúlt két évtizedben többször módosíthattam a játékstílusom, a lábmunkámat, és sokat segített a teniszütők technológiájának fejlődései is, ennek köszönhetően most jobban teniszezem, mint húsz éves koromban. ’’ – nyilatkozta Federer.

A genfi viadalon, ahol Federer legközelebb teniszezik, elég erős mezőny gyűlt össze, a nevezők között ott van például Denis Shapovalov, Fabio Fognini és Christian Garin is, de mellettük még jó néhány salakspecialista is okozhat váratlan meglepetést majd.

kiemelt kép: tennismajors.com