ATP Róma: Djokovic nyerte a kétnapos csatás

2021. május 15.
by cort

Három szettben nyerte a pénteki napról félbeszakadt mérkőzését Novak Djokovic, és jutott a legjobb négy közé a 2,56 millió euró összdíjazású római masters tornán.

A világelső az ötödik kiemelt Stefanos Tsitsipas ellen lépett pályára, és alighanem a tegnapi esőnek is köszönheti, hogy sikerrel vette a görög jelentette akadályt. Djokovic maga is elismerte, hogy a tegnapi napon Tsitsipas teniszezett jobban, és a mai folytatásban is ő kezdett magabiztosabban, de a görög hiába várhatta szett és breakelőnnyel a folytatást, az első helyen kiemelt szerb 7-5-tel megfordította a második játszmát.

A döntő felvonásban is Tsitsipas került breakelőnybe, de a világelső néhány maratoni játékot követően sikeresen visszabreakelt. A szett hajrájában ismét a görög került előnybe, 5-4-nél a meccsért adogathatott, de Djokovic nagyszerűen teniszezve, óriási csatában 7-5-tel lezárta a mérkőzést.

A szerb nem sokat pihenhet, késő délután az elődöntőben ismét pályára lép ahol meglepetésre az orosz Rublevet búcsúztató Lorenzo Sonegoval találkozik. A szerbnek lesz miért visszavágni az olasznak, aki tavaly a bécsi tornán 6-2 6-1-gyel verte az világelsőt.