RG 2021: Stefanos Tsitsipas magabiztosan jutott tovább

Stefanos  Tsitsipas győzelemmel mutatkozott be a 2021-es Roland Garroson. A görög teniszező a hazai szurkolók legnagyobb bánatára három játszmában búcsúztatta Jeremy Chardy-t. 

Stefanos Tsitsipas is megkezdte a szereplését az év második Grand Slam tornáján. A görög teniszezőre egy pikáns mérkőzés várt, hiszen a hazai közönség előtt teniszező Jeremy Chardy volt az ellenfél. A két játékos utoljára a 2019-es Queens Club-i versenyen találkozott, akkor Tsitsipas tudott nyerni.

Tsitsipas kezdte break előnyben a mérkőzést, ennek ellenére igen közel állt ahhoz, hogy elveszítse az első szettet. Chardy 5-4-es vezetésénél játszma labdához jutott, azonban ez kihasználatlanul maradt, majd a görög rövidítésben megnyerte a szettet. Chardy kedvét ez egyáltalán nem szegte, remekül tartotta magát a második felvonásban is, 4-3-as hátrányánál azonban elbukta az adogatását. Tsitsipas pedig nem kegyelmezett, ahogyan az egész játszma során, ezúttal is kiválóan szervált, és közel került a győzelemhez. A harmadik játszma már egyáltalán nem hozott szoros küzdelmet, a görög mindösszesen 1 gamet engedélyezett ellenfelének, és 2 óra 6 perc játékot követően bejutott a második fordulóba.

Az első forduló eredményei: 

Laslo Djere-Corentin Moutet 6/3 6/7(10) 7/6(2) 7/5

Botic Van De Zandschulp-Hubert Hurkacz ( 19 ) 6/7(5) 6/7(4) 6/2 6/2 6/4

Stefanos Tsitsipas ( 5 )-Jeremy Chardy 7/6(5) 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: eurosport.com