Eddig tartott Osaka Roland Garros-a

2021. május 31.
by cort

A japán teniszező a közösségi média oldalán közölte, hogy visszalép a versenytől.

Mint ismeretes, Osaka az előző hét közepén jelezte, hogy mentális egészségének megóvása érdekében nem szeretne részt venni a sajtótájékoztatókon a Roland Garros ideje alatt. A Grand Slam győztes játékos elmondása szerint a sajtótájékoztatókon gyakran tesznek fel nekik sértő, vagy felesleges kérdéseket, és a média nincs tekintettel a játékosok mentális egészségére.

A verseny szervezői már Osaka első mérkőzése után jelezték, hogy a játékosoknak kötelességük részt venni a sajtótájékoztatókon, ennek elmulasztása miatt pedig 15 ezer dolláros büntetést szabtak ki rá.
Osaka döntésével kapcsolatosan azóta jóformán mindenki megszólalt, jelenlegi és korábbi női és férfi teniszezők egyaránt, és bár mindenki megértette a volt világelső döntését, mégis úgy gondolják, hogy a médiának nagy szerepe van abban, hogy a tenisz jelenleg ott tart, ahol. Talán ezek a vélemények is közre játszottak abban, hogy Osaka ma délután az alábbi mondatokkal visszalépett a versenytől. “Az a legjobb a tornának, a többi játékosnak, és nekem is, ha visszalépek, és így mindenki a teniszre tud majd koncentrálni. Nem akartam a teniszről elterelni a figyelmet, és belátom, hogy az időzítés nem volt a legjobb. Az az igazság, hogy a 2018-as US Open óta depresszióval küzdöttem, és nagyon nehezen birkóztam meg vele.”