RG 2021: Djokovic gond nélkül továbbjutott

Novak Djokovic sikeresen abszolválta első mérkőzését a Roland Garroson. A szerb teniszező három szettben győzte le az amerikai Tennys Sandgren-t. 

Novak Djokovic is megkezdte szereplését az év második Grand Slam tornáján. A világelső szerbnek az első ellenfele az az amerikai Tennys Sandgren volt, akit eddig mind a három egymás elleni találkozójukon legyőzött.

Djokovic rögtön breakkel nyitotta a mérkőzést, majd hogy egészen biztossá váljon a szettelőnye, 4-2-nél újra elvette Sandgren adogatását, pár pillanattal később pedig 6-2-re megnyerte a játszmát. Az amerikai a folytatásban sem tudta kontroll alatt tartani a szerváját, a második felvonás első játékában elveszítette azt. Djokovicnak ebben a szettben már nem voltak olyan egyszerű adogatójátékai, Sandgren azonban megkönnyítette a dolgát azzal, hogy két gameben kihasználatlanul hagyott 6 fogadó lehetőséget. A szerb így megőrizte a szett végéig a break előnyét, és közel került a győzelemhez. A harmadik játszma ismét nem hozott szorosabb küzdelmet, a világelső két alkalommal is elnyerte ellenfele adogatását és 6-2-vel lezárta a találkozót. Djokovicnak 2 óra kellett a továbbjutáshoz, a második fordulóban az uruguayi Pablo Cuevas-szal csap össze.

A mérkőzés végeredménye:

Novak Djokovic ( 1 )-Tennys Sandren 6/2 6/4 6/2

Kiemelt kép forrása: twitter.com