RG 2021: Kiesett a legmagasabban rangsorolt versenyző a hölgyeknél

A legjobb 16 közé kerülés a tét a mai napon már a hölgyeknél, a délelőtti program pedig nem okozott csalódást, sőt, a torna jelenleg legmagasabban rangsorolt versenyzője is búcsúzott.

Aryna Sabalenka idei teljesítménye mellett nem lehet szó nélkül elmenni, a ma reggeli állapot szerint egy tornagyőzelemmel akár a világranglista második helyére is feljöhetett volna a fehérorosz teniszezőnő. Ez a mondat délutánra feltételes módban maradt, hiszen mostanra már tudjuk, hogy ez nem fog megtörténni. Sabalenka ellenfele a mindig kellemetlen Anastasia Pavlyuchenkova volt, aki bár döcögősen kezdte a mérkőzést, az első szett közepére feljavult, és kétszer is elvette a 3. kiemelt szerváját, ezzel be is húzta a nyitószettet. A folytatásban Sabalenka lemosta a pályáról az oroszt, aki az utolsó 3 játékban csupán 3 pontot tudott nyerni. A döntőjátszma előtt Pavlyuchenkova ápolást kért, ezzel alaposan visszafogta a fehérorosz lány lendületét, olyannyira, hogy innen Sabalenka már nem tudta újra előszedni pazar játékát, így játékot sem nyerve 6:4, 2:6, 6:0 arányban maradt alul a 31. kiemelttel szemben.

A másik fehérorosz játékos, Victoria Azarenka már sokkal boldogabb lehet az eredménye miatt, ellenfele a korábbi US Open döntős Madison Keys volt, aki az idei évben viszonylag szerény eredményekkel büszkélkedhet. Ezúttal sem tudott igazán fogást találni ellenfelén, Azarenka pedig a tőle megszokott stabilitással játszott, ami jól kamatozott, hiszen 6:2, 6:2 arányban, könnyedén verte az amerikai játékost. Az újabb fehérorosz rangadó ezúttal elmarad, Azarenka majd Pavlyuchenkova ellen folytatja.

Elena Rybakina karrierje eddigi legjobb Grand Slam szereplését mondhatja magáénak, hiszen ez az első alkalom, hogy 16 köze jutott. A mai ellenfele Elena Vesnina volt, aki a szülés után visszatérve az 1096. helyen foglal helyet a világranglistán, így azért még hosszú út áll előtte, hogy a legjobbak közé visszaverekedje magát. Rybakina brutális teljesítménnyel kezdte a mérkőzést, az első szettet pikk-pakk lezárta, a második játszma viszont már hullámzóbb volt, és sokáig benne volt a pakliban, hogy Vesnina akár kiharcolhatja a döntő szettet is. Azonban a végén megremegett és elveszítette az adogatását, így a kazah lány 6:1, 6:4-re nyerte a mérkőzést. A délutáni mérkőzéseken derül ki az ellenfele, de nem lesz könnyű dolga, hiszen vagy Serena Williams, vagy Danielle Collins vár rá.

Tamara Zidansek egyelőre pazar Garrost fut, hiszen már a harmadik olyan versenyzőt ejtette ki, aki előtte áll a világranglistán, és ez mindenképp dícséretet érdemel. Zidansek ma Katarina Siniakovával találkozott, akivel már kétszer is megmérkőzött korábban, ráadásul salakon, és mindkét alkalommal Siniakova volt a vesztes fél. A mai mérkőzés tragikusan indult Zidansek szempontjából, akit lenullázott Siniakova az első szettben, azonban a második játszmában már jóval szorosabb játék alakult ki. Ennek eredménye volt, hogy egészen a tiebreakig küzdöttek a felek, itt azonban Siniakova többet hibázott, és bár esélye volt a mérkőzés lezárására, nem tudott élni vele. Ahogy már sokszor láttuk, ez megbosszulta magát, Zidansek az utolsó játszmában jóval összeszedettebb volt, így végül 0:6, 7:6, 6:2 arányban lezárta a találkozót, és óriási egyéni sikert ért el. A délutáni Cirstea – Kasatkina meccs győztese vár rá majd a negyedik fordulóban.

A kép forrása: reuters.com