RG 2021: Pozitív COVID-teszt miatt visszaléptek a férfi páros favoritjai

Mate Pavic és Nikola Mektic párosa jelenleg a legjobb a világon a férfiak közt, ám hiába számítottak a horvátok esélyesnek a Garroson, az élet közbeszólt.

Spanyol lapértesülések arról számoltak be, hogy Nikola Mekticnek és Mate Pavicnak karanténba kellett vonulniuk pozitív koronavírus-teszt miatt. A hírforrások több információról nem számolnak be, így arról sem lehet tudni, hogy melyikőjük produkált pozitív eredményt, s hogy vannak-e tünetek. A történet már csak azért is roppant kellemetlen, mert a horvát kettős vezeti az idei világranglistát: a szezon első négy Masterséből hármat (Miami, Monte-Carlo, Róma) ők nyertek, mindezek mellé pedig még további három tornagyőzelmet ünnepelhettek. Így kétség kívül a Roland Garros férfi párosának esélyeseinek számítottak.

A Francia Tenisszövetség (FFT) szerdai közleményében azt írta, hogy az említett napig összesen 2446 tesztet végeztek el a játékosokon és a horvátok esetében lett legelőször pozitív eredmény. Az FFT a teniszezőket Párizsba érkeztükkor tesztelték, majd a torna alatt ezt követően minden negyedik nap fognak rajtuk teszteket elvégezni:

“A Roland Garros szervezői megerősítették a hírt, hogy a férfi páros egyik résztvevő kettőse pozitív koronavírust-tesztet produkált  – áll a közleményben – A közegészségügyi és biztonsági előírásoknak megfelelően az érintett párost kiírták a főtábláról, a két teniszező pedig karanténba vonult. Helyüket a versenyen az alternatív listán szereplő első kettős veszi át. A torna minden versenyzőjét, s azok stábtagjai egészségügyi helyzetét is folyamatosan figyelemmel követjük. Teszteljük őket és ügyelünk a megfelelő távolság betartására a kialakított buborékon belül is.”

Az FFT nem nevezte meg, kikről van szó, de a spanyol értesülések után Mate Pavic személyesen erősítette meg a híreszteléseket a horvát Sportske novosti hírportálnak. Habár a horvát párosnak kiemelkedő eredményei vannak a közelmúltból, még nem nyertek Grand Slam-tornát együtt. Tavaly a US Openen még egymás ellen játszottak döntőt, akkor a 27 éves Pavic a brazil Bruno Soares oldalán diadalmaskodott, a 32 éves Mektic partnere a holland Wesley Koolhof volt a New York-i tornán. A honfitársak idén álltak össze és már az Australian Openen is közel voltak a sikerhez, de honfitársuk, Ivan Dodig a szlovák Filip Polasek oldalán búcsúztatta őket az elődöntőben.

(via)

Borítókép forrása: gol.dnevik.hr